Muškarac savjetuje kako naučiti živjeti sa ženom: Ako ne znate šta želi - Ne slušate je dovoljno

 

ljubav-sreća-zaljubljeni

Život sa ženom nije nikakva nauka, ali neki muškarci bi ipak trebali naučiti neke osnovne stvari o tome.


Trebalo mi je dosta vremena da naučim živjeti sa ženom. To nije kao što pišu u romanima. To nema ni u kakvim priručnicima niti savjetima ljubavnih terapeuta. Svaki čovjek mora sam da nauči kako da živi sa svojom ženom jer je svaka žena jedinstvena, drugačija i željna nečeg drugog.


Ali evo nekoliko stvari koje sam naučio za 20 godina braka i želio bih da ih svi drugi muškarci nauče. Kada je loše raspoložena treba je prvo prigrliti, zatim pitati šta je muči, a onda umiriti. Kada je istresirana pitajte je da li želi vaše društvo ili želi biti sama.

ljubav-sreća-zaljubljeni

Ono što želi pružite joj. Ne forsirajte je da vam kaže šta je muči ako još nije spremna na to. Ne ljutite se kada sav svoj bijes istrese na vas, njeno nježno srce nije moglo da izdrži i negdje je moralo prepući. Možda te nikada neće zamoliti za pomoć jer ne želi da se osjeća bespomoćno.


Ne dozvolite joj da podiže išta teže od buketa cvijeća, nakita i poklona koje joj dajete. Kada postavite takav stav prema njoj primjetićete da se njeno raspoloženje uveliko mijenja na bolje. Sve je rijeđe nervozna, a sve češće nasmijana.


Naučite da žena nije samo ljubavnica, sa kojom se može dijeliti postelja, kupatilo ili kuhinjski sto. Ona je prijatelj, kojeg treba pažljivo slušati. Ona nije zagonetka, ne. Čudno je kada muškarci kažu da ne znaju šta želi njihova žena, a zapravo takvi to i ne žele da znaju, niti da se potrude da saznaju.
pult24.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...