ALFA, BETA ILI SIGMA? Što su i kakvi su sigma muškarci i zašto su toliko popularni?

 

muškarci-sigma_muškarac-alfa_muškarci-ličnost-samouvjerenost-dominantnost-snaga

Sigurno ste čuli za samouvjerenog i dominantnog alfa mužjaka.


Čini se da je ovaj tip osobnosti u središtu pozornosti i muškaraca i žena. Muškarci su naučeni ponašati se poput alfa, međutim, postoje neki koji ne mare za pravila i još uvijek uspijevaju biti privlačni. Vjerovali ili ne, alfa mužjaci možda nisu ono čime se predstavljaju..


Zašto se onda ne bismo upoznali s drugim tipom muškarca, poznatom kao sigma mužjak.


Što je sigma muškarac?


Sigma je muškarac kojem nije potrebna potvrda od drugih ljudi. Nije glasan ni drzak, već smiren i pribran. Sigae muškarac je introvertiran, ali samopouzdana. Sigme su izvan uobičajenog i obično se ne uklapaju u grupe jer su i same rijetke.


Alfa mužjak vs muškarac sigma


Sigma i alfa muškarci dijele mnoštvo zajedničkih karakteristika. Oba su sigurni u svoje životne izbore i pucaju na visoko. Glavna razlika leži u njihovom stavu. Sigma su odlučili biti izvan hijerarhije, dok alfe više vole biti na njenom vrhu. Potonji postižu uspjeh uspinjući se hijerarhijskom ljestvicom. Sigme, s druge strane, ne pripadaju nijednom plemenu. Sve rade sami.


Osobine muškarca sigme


Nije ih briga za očekivanja


Alfe stoje na vrhu, beta su sljedbenici, a sigme, pa, jednostavno ne odgovaraju kalupu. Hijerarhija za njih nije ništa, a sve norme i trendovi koje društvo (a posebno alfe) postavljaju beznačajne su za sigme. Ne možete im reći kako se odijevati ili kako se ponašati. Rade što žele.


Oni krše pravila


Baš kao i alfe, i muškarci sigme bore se s autoritetom. Sigma muškarci i su obično samozaposleni i visoko cijene mir i fleksibilnost. Bolje je da rade samostalno jer nemaju problema s upravljanjem svojim vremenom i organiziranjem.

Ne traže potvrdu


Sigma muškarci se ne oslanjaju na luksuz kako bi se osjećali cjelovito i uspješno. Ne pokušavaju se dokazati skupim stvarima jer razumiju da materijalne stvari ne mogu zamijeniti samopoštovanje. Dakle, voze što god im se sviđa, nose što im je draže i ne rade ono što im alfe nalažu. Ne otvaraju se svima.


Sigma muškarci se na društvenim mrežama ne hvale svojim postignućima ili velikim snovima. Njihove su strasti privatne. Ljudi ih često smatraju nesretnima i povučenima. Potrebno je puno vremena za upoznavanje sigma muškarca. Ne osjećaju potrebu za dijeljenjem svojih osobnih podataka.


Potrebni su im pojačivači ega i provjera valjanosti kao što ribe trebaju bicikle. Oni su vođe koji ostaju skromni. Sigma muškarci su samotnjaci, međutim, pod pravim okolnostima, pretvaraju se u moćne vođe. Oni nadahnjuju druge svojom strašću i predanošću. Sigma muškarci na visokim položajima nikada nisu umišljeni i moćni zbog čega ih se poštuje. Daju prioritet vlastitom načinu života.


Izbirljivi su u svojim rutinama i ništa im nije gore od osobe koja kontrolira. Ne pridržavaju se tuđih očekivanja. Mijenjaju samo ako to istinski žele.


Zašto su toliko popularni?


Sigma muškarac oko sebe ima veo tajne, što ga čini intrigantnim. Teško je zanemariti njegovu inteligenciju i neovisnost. Nikada ne slijedi gomilu i ne traži odobrenje. Zbog toga je ovaj tip toliko privlačan i muškarcima i ženama. S druge strane, to bi mogao biti samo još jedan trend koji će proći sam od sebe.


Definicija sigma muškarca podigla je prašinu na društvenim mrežama. Neki muškarci misle da je to smiješno, dok drugi traže načine da to postanu. Vjerujete li da se muškarci mogu svrstati u alfe, beta i sigme?

 novilist.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...