Single life i kako biti doista sretan bez ljubavnog partnera?

 

samački-život-blagoslov-slobodan-samci

Moglo bi se reći da postoje dvije vrste ljudi: oni koji uživaju biti slobodni i oni koji se toga groze. Ako spadate u drugu kategoriju, samački život može biti usamljen, posebno kada se čini da su svi u vašem životu pronašli onog pravog. No, biti slobodan može biti itekakav blagoslov – samo ako mu se prepustite.


Prednosti samačkog života

1. Jačanje odnosa prema sebi


Često kad smo u vezi partner utječe na naše razvijanje i sazrijevanje. I iako zvuči kao klišej, dok smo sami, imamo priliku poraditi na odnosu sa samim sobom. Možemo naučiti tražiti poticaj i podršku iznutra koja neće ovisi o nikom drugom. To je idealno vrijeme u kojem možete naučiti kako se voljeti.


2. Otkrivanje onoga što uistinu želite


Kad niste u vezi, ugodno vam je u vlastitom društvu i nemate dvojbi oko toga tko ste. U odnosu s drugima lako možete izgubiti iz vida što doista želite te svoje odluke podređivati drugoj osobi. Biti samac daje vam prostor da zaista spoznate svoje želje.

3. Naučiti se odgovornosti


Kad shvatite što stvarno želite i kako želite živjeti svoj život, na vama je da se držite odgovornim. Kad ste slobodni, ovlašteni ste donositi vlastite odluke i smatrati se odgovornima za te izbore. Naučite ići kroz život na svoj način, a to podiže unutarnje samopouzdanje i otpornost.


4. Kultiviranje i produbljivanje neromantičnih odnosa


Iako su romantične veze često na prvom mjestu, jaka prijateljstva su nevjerojatno važna. Kad imamo vremena i prostora da se brinemo o njima, oni mogu obogatiti naš život na sličan, pa čak i superiorniji način. Kad smo slobodni, zaista imamo više vremena za fokusiranje na sebe i druge važne veze.


5. Možete raditi što god želite


Svaka veza dolazi s određenom količinom kompromisa, ali kad ste slobodni, ne morate nikoga pitati za odobrenje. Želite rezervirati spontano putovanje u inozemstvo na nekoliko tjedana? Nema problema. Želite li se preseliti u novi grad? Samo naprijed. Želite upisati tečaj kuhanja? Što čekate? Imate sve vrijeme ovog svijeta koje ne morate trošiti na kompromise.

Kako biti sretan samac?

Ako vam treba inspiracija kako biti istinski zadovoljan i pronaći radost u tome što ste slobodni, evo nekoliko savjeta:


1. Budite društveni


Kad ste slobodni, možda ćete morati biti malo proaktivniji u povezivanju s ljudima u svom životu. Društvena povezanost jasno je povezana s mentalnim zdravljem, a izolacija i nepovezanost gotovo neizbježno dovodi do anksioznosti i depresije.


2. Tetošite se


Pružite si svu ljubav koju biste očekivali od partnera. Kupite si cvijeće, počastite se pizzom i dobrom komedijom u petak navečer i usredotočite se na sebe. Napravite kupku, natočite čašu vina i uživajte sa samim sobom.


3. Pronađite hobi


Bilo da se radi o tečaju slikanja, rekreativnim treninzima ili planinarenju, imate priliku usredotočiti se na sve što želite. To je prilika za istraživanje novih hobija i stvari koje vam donose radost.

4. Provodite vrijeme s ostalim single prijateljima


Dobro je povezati se s onima koji su također samci jer oni najbolje znaju kroz što prolazite. Pronalazak novih single prijatelja također može poboljšati vaš sustav podrške i omogućiti vam pogled na samački život iz druge perspektive.


5. Budite spontani


Biti slobodan dolazi s velikom dozom slobode. Kao takvi, uživajte biti spontaniji u svojim aktivnostima i putovanjima. Uistinu možete jednostavno odabrati kamo želite ići ili što želite raditi kao pojedinac. Na raspolaganju imate puno slobode u kojoj možete dizajnirati život baš onako kako to želite.


6. Zapamtite da nećete zauvijek biti samci ako to ne želite biti


Ako želite jednog dana stupiti u vezu, vjerojatno će se to vremenom i dogoditi. Statistički gledano, vjerojatno ćete kad-tad ući u vezu. I dok veze mogu biti prekrasne, ne razgovaramo dovoljno često o žrtvama koje podrazumijevaju. Zato uživajte u slobodi pilotiranja svog solo života solo dok traje!
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...