Nikolina Ristović: "7. veljače - naš je drugi rođendan"

 

nikolina-pišek-ristović-tragedija-crna_hronika

'Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije', riječi su nekadašnje voditeljice Nikoline Ristović, koje je objavila na svom Instagramu, dva dana nakon stravične nezgode u kojoj je mogla izgubiti život. Naime, u stanu u Zagrebu, gdje živi sa suprugom, povjesničarom umjetnosti Vidojem Ristovićem, Nikolina i njezina petogodišnja kći Una Sofija otrovale su se ugljičnim monoksidom. Sada se, po prvi put, o svemu oglasila na Instagramu uz fotografije iz Vinogradske bolnice,piše Story.


'07.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30-ak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubojica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt', nije mogla sakriti emocije.


Kroz tekst je još objasnila kako na svom tijelu nije mogla reći da se nešto događa. 'Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteoropatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ako nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj', ispričala je Nikolina, koja je zahvalna na činjenici da su ona i dvije djevojčice i dalje žive.


Nikolina kaže da ne zna kako je došlo do umalo tragičnog incidenta kojeg je uzrokovalo curenje plina, jer su instalacije kako kaže, ispravne. 'Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posljedica potresa. Ne mogu nikoga optužiti da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni utvrde što se točno dogodilo s obzirom na to da se radi o dva ljudska života koja su ovime bila ugrožena', ispričala je Nikolina.
Piše: story.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...