U ovom kafiću uz kafu dobijate i MAČKU

 

mačke-kućni_ljubimci-životinje

Kafić u vijetnamskom Hanoju ne služi samo kako bi se u njemu popila kafa: njegov vlasnik tamo okuplja napuštene mačke pa ih posjetioci mogu maziti, nahraniti ili, ako žele, udomiti, prenosi Hina.


- Pokušavam da pomognem mačkama koje se nađu u nevolji, zaliječim im tjelesne i psihičke povrede - rekao je vlasnik kafića Čez Ngao, Ngujen Than Bin.


On mačke sklanja s ulice i daje im sklonište u nadi da će one uspjeti da nađu i novi dom! Brzo je privukao prijatelje tih životinja, nakon što je otvorio kafić.


Kada dođem u ovaj kafić, igram se s mačkama ali ih i slušam, saosjećam s njima - rekao je Le Hoang Jen, dvadesetogodišnji student.


U Vijetnamu su mačke kućni ljubimci, ali ima i regija u kojima se prodaje njihovo meso. Kradljivci mačaka preprodaju ih u tim područjima za jelo.


Ngujen Than Bin odlučio je da otvori prostor u kojem bi pomogao mačkama, nakon što ih je vidio po kavezima, povrijeđene od lovaca koji su pokušavali da ih uhvate.
magazin.novosti.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...