Prodaje se vila u kojoj je živio Sean Connery na francuskoj rivijeri

 

Sean_Connery-vila-dom-francuska-rivijera-mediteran-zaljev-james_bond-007

Po cijeni od 35,4 miliona dolara prodaje se raskošna vila od tri sprata na francuskoj rivijeri u kojoj je živio Sean Connery prije nego što se preselio na Bahame, gdje je i preminuo.


S impresivnim pogledom i luksuznim interijerom - ali i eksterijerom, ova vila je san snova za mnoge. Pogled na Mediteran i Nicu, s vanjskim i unutarnjim bazenom ostavlja bez daha.

Vila se proteže na čak 1.000 kvadratnih metara, a osim glavne kuće, tu su još dvije "gostinjske" te jedna za potrebe zaposlenika. Iako su lokalci zvali imanje "Seanova kuća", jer je tamo sa suprugom Micheline Roquebrune godinama živio Sean Connery, mnogi su je znali i kao "Bondova vila".

I to ne samo zato što je Connery bio slavni 007, nego zato što je poslužila za snimanje filma "Nikad ne reci nikad" o britanskom špijunu. Ipak, njen službeni naziv je Villa Le Roc Fleuri.

Izgrađena u Belle Epoque stilu 1920-ih godina, uređena je kombinacijom stilskog i modernog namještaja. U glavnoj kući na tri sprata je pet spavaćih soba i pet kupatila, s tim da je glavna spavaća soba zauzela cijeli gornji sprat, zajedno s dva kupatila i velikom ormarom. Iz gotovo svake sobe pogled seže na Mediteran i zaljev.

Kuća još ima i unutarnji bazen, teretanu i sobu za fitness i vinski podrum.


S pogledom na more je i vanjski bazen ispunjen slanom vodom, a cijelo imanje je okruženo mediteranskim vrtom te se proteže na više od 5.000 kvadratnih metara.klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...