LJUBIČANSTVENO i 15 primjera kako ljubičastu boju uklopiti u životni prostor

uredi_dom-interijer-ljubičasta

Obožavateljice ljubičaste boje ne treba previše uvjeravati u njezinu posebnost i svestranost.


Ova boja simbolizira pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Također se povezuje uz borbu za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji početkom 20. stoljeća.


Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja.


Njezine tamnije nijanse vrlo su upečatljive i energične, a one svijetlije smirujuće. Kada je u pitanju moda, ove jesensko-zimske sezone ljubičasta je apsolutni hit, o čemu smo već pisali u nekoliko navrata.


S obzirom na bogatu ponudu, mnogi će ove sezone popuniti ormar ljubičastim odjevnim komadima, ali neki će poželjeti unijeti ljubičaste nijanse i u svoj životni prostor.

Ako niste sigurni odakle započeti, najbolje je u uređenje interijera krenuti s ljubičastim detaljima. Tepih, ukrasni jastučići, stolna lampa ili luster, zavjese, jedna fotelja ili kauč u ljubičastoj boji odmah će osvježiti prostor.


Najodvažniji mogu se odmah prihvatiti bojanja zidova u omiljenoj nijansi. Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako ljubičasta boja funkcionira u svim prostorijama u domu.













Piše: zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...