Anita Moorjani – 21 životna lekcija

 
Anita_Moorjani-životne_lekcije-iskustvo-priče

Fascinantno iskustvo Anite Moorjani kojoj je 2006. godine susret sa smrću iz korijena promjenio život. Svoju priču koja je postala bestsellerom, kod nas prevedenu “Ponovo rođena: moj put od raka do susreta sa smrću i potpunog ozdravljenja” objavila je uz pomoć Dr. Wayna Dyera.


U razgovoru koji je s njome vodila Lilou Mace, dijeli s nama lekcije koje je naučila uslijed tog iskustva. Za lakše razumijevanje, izdvojili smo ih za vas.


Što je Anita Moorjani naučila u zadnjoj fazi oboljenja i iz susreta s ruba smrti:

Privlačimo ono čega se plašimo.

Ako ste oboljeli, ne borite se protiv toga. Prigrlite bolest. Zavolite trenutak u kojem se nalazite. Tek nakon što s ljubavlju prihvatite svoje zdravstvene izazove, ljubav će prevladati strah.

Nekada je bolje da smo manje informirani. Opterećenost informacijama i pretjerano istraživanje o bolesti prije će odmoći, nego pomoći u izliječenju.

Tijekom bolesti, vaše tijelo šalje vam poruku. Pokušajte razumjeti što vam točno poručuje.

Sve dolazi iz nas, iz naše nutrine.

Zapitajte se, što mi donosi radost? I tome se prepustite učestalo.

Nemojte biti opsjednuti bolešću, ne dopustite da vam kontrolira život.

Volite se bezuvjetno.

Pozitivno mišljenje djelomično će pomoći, ali radi se upravo o tome da se bezuvjetno volite i prihvaćate upravo u stanju u kojem se nalazite i kada stanje nije ugodno.

Prestanite se okrivljavati i osuđivati.

Posve se izrazite. Zapitajte se, dozvoljavam li sebi izraziti se onime što jesam. Jesam li osoba koja žudi biti prihvaćena, ili upravo takva, kakva zaista jesam?

Budite centrirani u svoju esenciju. Iz te pozicije čuda su moguća. Radi se o biti, ne o činiti. Kada ste u stanju bitka, čuda se događaju.

Jedino što vas onemogućuje jesu vaša vlastita uvjerenja.

Najlakši način da izađete iz stanja straha jest da činite ono što vam čini neopisivo zadovoljstvo. Pronađite što je to što iz korijena mijenja vaše stanje. Bilo što. Slušanje glazbe, odlazak u prirodu. Učinite nešto posve drugačije. Meditirajte. Ostanemo li smireni, ulazimo u drugačiju stvarnost.

Ostanite posve otvoreni. Zauzmite neaktivno stanje u kojem su sve mogućnosti otvorene, ali vi sami niste zatvoreni niti u jednoj od njih.

Slijedite svoje blaženstvo i radite ono što volite raditi. Mi često radimo ono što mislimo da moramo, zanemarujući ono što naše srce želi, o čemu nam pjeva.

Vi ste svoj osobni guru, učitelj. Svi odgovori su u vama samima.

Nitko od vas nije niti bolji, niti gori. Svi smo jednaki.

Usmjerite pažnju više na osjećaje, ne toliko na misli. Svakodnevno izabirite po osnovi onoga što vama čini bolje, a ne po onome što mislite da biste morali činiti ili što drugi misle da biste trebali raditi.

Ne dozvolite da vam strah ili nezadovoljavanje tuđih potreba utječe na ono što vas pokreće.

Osvijestite svoju veličanstvenost!

– Anita Moorjani
zakonprivlacnosti.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...