Ovo je šest najgorih sastojaka koje možete dodati u svoj smoothie

 

smoothie-grčki-jogurt-sladoled-voćni-sok-mršavljenje-budi-fitšerbet

Ponekad se čini da u smoothie možete staviti što god poželite. Kao da je nemoguće pogriješiti. No, to baš i nije tako. Postoje neki pritajeni, naizgled zdravi sastojci zbog kojih bi se mogli udebljati.


1. Light jogurt

Grčki jogurt je bogat proteinima, slasne je kremaste teksture te je idealan sastojak za smoothie. Naravno, osim ako nije aromatiziran ili bez masnoće. Jogurti s voćem na dnu ili s dodacima poput meda mogu sadržavati do 28 grama šećera. Zato, držite se običnog, punomasnog jogurta.


2. Voćni sok

Ako ste zabrinuti da vaš smoothie nema dovoljno tekućine, nemojte pasti u iskušenje da dodate malo voćnog soka koji vam stoji u hladnjaku. Naime, kupovnim voćnim sokovima nedostaje zasićenih vlakana svježeg voća, a čak pola šalice soka od naranče dodaje 13 grama ugljikohidrata.


3. Sladoled, zaleđeni jogurt ili šerbet

Smoothieji koji uključuju neke od ovih dodataka nisu piće koje biste trebali uvrstiti u svoju prehranu ako se želite zdravo hraniti ili izgubiti kilograme. Svi ovi dodaci će neprimjetno povećati količinu šećera koju ćete unijeti u organizam.


4. Prevelike količine zdravih namirnica

Avokado i maslac od kikirikija su odlične, zdrave namirnice, ali su i jako bogate dobrim masnoćama. Nutricionisti smatraju da je jedna petina avokada dovoljna za jednu porciju. Jednako tako, jedna porcija maslaca od kikirikija iznosi dvije žlice.


5. Umjetni zaslađivači

Žlica posve prirodnog meda dodat će vašem piću 17 grama šećera, dok će slična porcija sirupa agave dodati nepotrebnih pet grama. Kokosov sirup, koji je sve češći u smoothie barovima, dodavat će 13 grama šećera i ugljikohidrata po jednoj žlici, a zaslađene kokosove pahuljice imaju oko 24 grama masti i 36 grama šećera po šalici.


6. Konzervirano voće

Ovo je ekspresan put do stvaranja masnoća na području trbuha. Pakiran sa sirupom, u samo jednoj limenki, nalazi se više od 20 grama šećera! Čak je i nezaslađeno voće u vlastitom soku prehrambena pogreška. Naime, u oguljenom voću nedostaju ključna vlakna, piše Eat This, Not That.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...