5 stvari koje trebate raditi na početku mjeseca

BRIGA-DUBINSKO-CISCENJE-DUH-FINANSIJE-KOŽA-LICE-MENTALNI-NJEGA-SELF-CARE-TIJELO-UM

Trikovi i savjeti koji će vam promijeniti život


Početak je novog mjeseca, a vi ste spremni za svjež početak. Ipak, „nova godina, nova ja“ jednostavno ne mora biti samo januarska stvar! Nema ništa tako dobro kao ući u novi mjesec radeći neke stvari, zbog kojih ćete biti organzovani i puni energije.

Postavite ciljeve na početku novog mjeseca

Vjerovatno imate neke ciljeve i na samom početku godine, ali da li ih se držite? Postavljanje ciljeva na početku novog mjeseca odličan je način da ostvarite veće i teže dostižne ciljeve. Odredite i neko vrijeme na početku svakog mjeseca kada ćete se osvrnuti na to kako je prethodni mjesec protekao.


Šta vam se svidjelo tokom prošlog mjeseca?

Da li su se desile stvari koje vam se nisu svidjele?

Šta ste se nadali da ćete ostvariti?

Da li ste to ostvarili? Zašto ili zašto ne?

Šta želite uraditi drugačije sljedećeg mjeseca?

Da li imate listu stvari koje želite uraditi u novom mjesecu?

Osvrnite se, napišite nove ideje, postavite ključne ciljeve koje želite ostvariti u mjesecu ispred vas. Zapišite ih i ponovo ih pregledajte na početku idućeg mjeseca.


Planirajte unaprijed

Kažu ako ne uspijete isplanirati, onda planirate da ne uspijete, što bi moglo biti tačno u nekim slučajevima. Na početku novog mjeseca, isplanirajte unaprijed šta nosi nadolazeći mjesec.


Čiji rođendan je sljedećeg mjeseca?

Koje društvene događaje morate posjetiti sljedećeg mjeseca?

Da li putujete ili nećete biti kod kuće par dana?

Da li postoji još nešto što treba unaprijed isplanirati?

Malo je vjerovatno da ćete znati svaki detalj onoga što ćete raditi sljedećeg mjeseca, ali biti upoznat sa velikim događajima i datumima koje ste već rezervisali pomoći će vam da organizirate vrijeme i ostvarite sve ciljeve postavljene za mjesec pred vama.


Vodite računa o finansijama 

Kako biste napravili nekoliko pametnih financijskih poteza, vrlo je važno da održavate i provjeravate svoje finansije često. Minimalno jednom mjesečno. To vrijeme iskoristite da platite bilo kakve račune i rate koje morate platiti. Koliko novca ćete zaraditi ovog mjeseca? Da li imate stalnu platu? Da li očekujete bonuse? Potom, odvojite vrijeme da projicirate koliko ćete otprilike potrošiti tokom mjeseca pred vama i u skladu s tim kreirajte i budžet. Baš poput postavljanja ciljeva, budžet je ključan u održavanju finansija.


Dubinsko čišćenje

Mjesec započnite i dubinskim čišćenjem – bit ćete zahvalni sami sebi. Osim redovnog održavanja, dubinsko čišćenje jednom mjesečno održavat će vaš dom čistim, organiziranim i prostorom bez nereda. To uključuje:


Veš

Podove – pometite, usisajte, prebrišite

Radne površine

Kupatilo

Smeće

Ogledalo itd.

Kada uđete u rutinu dubinskog čišćenja, raspremanja i organiziranja prostora, imat ćete i mnogo čišći mentalni prostor.


Maska za lice

Nakon što ste uradili sve nabrojano, vrijeme je da i sebi malo ugodite. Malo brige o sebi nije na odmet. Maska za lice odličan je način da se opustite i napunite baterije. Ne treba ni spominjati da je briga o licu i koži potrebna.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...