5 jutarnjih navika koje su zajedničke uspješnim damama

 

SAVJETI-MOTIVACIJA-RUTINA-JUTARNJA_RUTINA-USPJEŠNE_DAME

Tijekom jesenskih mjeseci kada je vani hladno i imamo osjećaj da je noć u šest sati ujutro, ustati iz kreveta nam i nije najdraža aktivnost.


Pritisnemo odgodu alarma, a zatim iznenadno buđenje, brzinski tuširanje i trčanje iz kuće kako bismo na vrijeme stigli na posao. Doručak je bio ili je potpuno preskočen ili možda čak konzumiran u pokretu.


U suprotnosti sa ovakvom organizacijom jutra, postoje dame koje su ispunile mnoštvo ciljeva između buđenja i izlaska iz kuće na posao. Pripremile su se za produktivan i uspješan dan, a njihova bi tajna mogla biti jednostavnija nego što mislimo. Ukoliko promijenimo nekoliko jutarnjih navika i načina na koji ćemo rasporediti svoj dan, imat ćemo priliku uživat u blagodatima dobro isplaniranog jutra.


USTANITE RANIJE


Uspješne dame svoj dan započinju vrlo rano. Sat vremena ili dva sata ranije nego inače je odličan početak organizacije jutarnjih navika. U biti na ovaj način preuzimate kontrolu nad danom za razliku od puštanja da se taj dan jednostavno dogodi.

VJEŽBAJTE


Jutarnji treninzi poboljšavaju vaš metabolizam, pomažu u njegovanju dosljednih navika i snažne samodiscipline. Vježbanje također povećava vašu fizičku i mentalnu energiju i pomaže vam da bolje spavate noću.


SLUŠAJTE / ČITAJTE NEŠTO POZITIVNO


Započinjanje dana sa petnaest negativnih vijesti ujutro doista može negativno djelovati na vas. Stoga, umjesto da ujutro pročitate ili slušate vijesti, pokušajte pročitati nekoliko stranica knjige o samopoboljšanju, slušajući podcast ili inspirativne videozapise.


HRANJIV DORUČAK


Uzimanje hrane i pića u roku od prvog sata nakon buđenja priprema vaše tijelo i um za uspjeh. Ali nemojte jesti bilo što, već umjesto toga doručkujte zdravo i hranjivo. Pojedite doručak koji vam neće ostaviti osjećaj napuhanosti ili umora prije nego što je dan i započeo. Dajte svom tijelu odgovarajuću energiju koja mu je potrebna za performanse.

POSTAVITE CILJEVE / PLANIRAJTE SVOJ DAN


Započinjanje dana sa pozitivnom notom, točnije provjera vaše liste koju ste zapisali u planeru koliko ste postigli prethodnih dana i proslavljanjem već ostvarenih ciljeva može vam pomoći u postavljanju tona tog dana i motivirati vas da postignete još veći uspjeh.

Piše: bonjour.ba 

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO