THE MIDNIGHT SKY: Film koji je režirao George Clooney i u kom tumači glavnu ulogu

 

film-kultura-zabava-GEORGE_CLOONEY-THE_MIDNIGHT_SKY

„The Midnight Sky“ će imati premijeru u decembru na streaming platformi Netflix

 

Prošlo je četiri godine otkako je 59-godišnji George Clooney glumio u filmu, posljednji puta bilo je to u „Igri novca“ kada mu je partnerica bila Julia Roberts. Nakon toga režirao je film „Predgrađe“, glumio u seriji „Kvaka 22“, da bi se ove godine vratio s filmom „The Midnight Sky“ koji će imati premijeru u decembru na streaming platformi Netflix. Clooney je i redatelj filma i tumač glavne uloge.

 

Film je nastao na temelju knjige „Good Morning, Midnight“ Lily Brooks-Dalton i u njemu Clooney glumi znanstvenika Augustina Lofthousa koji se nalazi u istraživačkoj postaji na Arktiku. Vrijeme je postapokaliptično, on je posljednji čovjek na Zemlji, ujedno umire od raka, ali saznaje da se u postaji nalazi djevojčica koje se prošvercala tijekom posljednje evakuacije. Ujedno, njegov cilj je zaustaviti povratak istraživačkog svemirskog broda s jednog od Jupiterovih satelita na planet Zemlju jer na Zemlji više nema života.

 

Radi se o znanstveno-fantastičnom filmu kojeg Clooney opisuje kao mješanca filmova „Povratnik“ i „Gravitacija“. Pored Clooneya, u filmu glume Felicity Jones, David Oleyowo, Tiffany Boone, Kyle Chandler i Demián Bichir. Oni su astronauti u istraživačkom svemirskom brodu dok djevojčicu Iris glumi Caoilinn Springall. Clooney je za Vanity Fair, govoreći o ovom filmu, rekao kako u njemu ne izgleda dobro. „Lik kojeg glumim ima 70 godina. Na nesreću, sve sam bliže tom izgledu. Uvijek sam izgledao malo stariji ali sada tako i izgledam. Rekao bih da izgledam kao moj otac, ali moj otac izgleda bolje od mene“.
soeursmagazine.com

Budi najbolja verzija sebe !!!