Preskačete obroke? Nakon što ovo pročitate to više nećete raditi


doručak-mršavljenje-zdrava-ishrana-metabolizam-dijeta-zdravlje
Jutra vam prolaze u kaosu, posao je prezahtjevan, a kad dođete kući nemate vremena za kuhanje… Ili ste samo na dijeti pa mislite da ćete preskakanjem obroka ubrzati proces mršavljenja… Brojne su zamke koje krije ovakav način prehrane, tj. Preskakanje obroka. Ako ste na dijeti, samo će usporiti proces mršavljenja, ako brinete o svom zdravlju, preskakanjem obroka ćete ga samo narušiti.

PORAST RAZINE ŠEĆERA U KRVI
Preskakanje samo jednog obroka uzrokuje promjene u razini šećera u krvi. Glukoza je organizmu potrebna jer ju koristi kao gorivo. Premalo šećera će uzrokovati umor i loše raspoloženje. Kad jednom ipak odlučite nešto pojesti, vjerojatno ćete već biti toliko gladni da ćete i puno više pojesti. Osim nadutosti, posljedica može biti i nakupljanje viška kilograma.

METABOLIZAM SE USPORAVA
Ako organizmu ne pružite dovoljno nutrijenata i kalorija kako bi mogao pravilno funkcionirati, to će sigurno utjecati na metabolizam – ako tijelo u danu prima premalo kalorija koje treba potrošiti, metabolizam će usporiti rad a to će utjecati na mogućnost potrošnje kalorija i tako vas spriječiti u naumu da se riješite viška kilograma.

OSLOBAĐA SE HORMON STRESA
Priča se ponavlja:  Ako redovite preskačete obroke, usporava se rad metabolizma ali oslobađaju hormoni stresa. Rezultat je često prejedanje pa ćete unijeti puno više kalorija nego ste planirali. Naravno, kada smo pod stresom, jedemo više nezdravih namirnica, pa razmislite i o tome kad drugi put preskočite ručak.

NEUGODAN ZADAH
Žvakanje hrane utječe na proizvodnju sline, a neugodan zadah je često rezultat manjka sline u ustima, koja služi i za uklanjanje bakterija iz usne šupljine. Kad preskačete obroke, usta i jezik se suše, a bakterije se množe…

KOŽA I KOSA PATE
Ako je ovo vaš način prehrane, koža i kosa neće dobiti dovoljno nutrijenta, a rezultat je suha koža i kosa bez sjaja. Promijenite  navike i u prehranu uvrstite dovoljno namirnica poput rajčica, brusnice, ribe a za piće odaberite zeleni čaj.
ordinacija.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...