Ovog vikenda zasladite sebe i ukućane jednostavnim desertom: Hladni čokoladni shake brzo je gotov


desert-čokolada-napitak-čokoladni-shake
Danas se slavi svjetski dan mliječnog shakea od čokolade, a prvi ikada pripremljen je krajem 19. stoljeća. Glavni sastojci ovog osvježavajućeg deserta tada su bili viski i jaja. Malo kasnije počeo se dodavati sladoled, a nastale su i brojne kombinacije koje su uključivale voće, vaniliju, orašaste plodove, kekse...

Priprema je i više nego jednostavna i brza - sve treba ubaciti u blender i miksati dok se ne postigne glatka, tekuća smjesa. Recept koji donosimo isprobajte danas i zasladite sebe, ukućane ili goste ako vam stižu i ispratite tople dane hladnim desertom.

U videu pogledajte još nekoliko ideja za ovaj ukusni napitak:
Sastojci: 250 g čokoladnog sladoleda 4 žličice kakao praha 300 ml mlijeka Malo šećera Dodaci po želji: maslac od kikirikija, voće, keksi, šlag...

Priprema: U blenderu smiksajte sladoled i mlijeko. Prvo provjerite je li vam već samo po sebi dovoljno slatko. Ako nije slobodno dodajte malo šećera. Dodajte dodatke koje ste odabrali i miksajte još kratko, dok se sve ne sjedini. 
Ulijte napitak u čaše, dodajte šlag, posipajte kakao prahom i na vrh stavite voće ako ste se za njega odlučili. Stavite u hladnjak na desetak minuta.
vecernji.hr

Budi najbolja verzija sebe !!!