Efikasne vježbe koje daju rezultate, a mogu se izvoditi i u kući

vježbe-zdrav-život-fitnes-fitLeandrove vježbe su jednostavne za izvođenje, možete ih raditi u udobnosti svog doma, a najbolje od svega jeste što daju odlične rezultate. Donosimo vam uputstva kako da izvedete sljedeće tri vježbe:


Vježba 1


Ispravite se, a noge razdvojite u širinu kukova. Sagnite se u polučučanj tako da stopala ostanu ravna na podu, a koljena pod uglom od 90 stepeni. Iz polučučnja iskoračite lijevom nogom prema naprijed, vratite se u polučučanj, pa iskoračite desnom nogom. Ponovite ovu vježbu 30 puta.

Vježba 2


Iz polučučnja iskoračite lijevom nogom unazad, ruke izbacite prema naprijed. Vratite se u polučučanj pa isto ponovite s desnom nogom. Sa svakom nogom napravite seriju od 30 naizmjeničnih ponavljanja.

Vježba 3


Lezite na bok i podignite obje noge 5 centimetara od poda. Gornju nogu lagano podižite do visine ramena, pa je zatim polako spustite. Donju nogu neprekidno držite u vazduhu – nekoliko centimetara od površine na koju ste naslonjeni bokom. Ponovite vježbu 30 puta, pa se okrenite na drugi bok. Za maksimalne rezultate, na zglobove stavite tegove od jednog kilograma.


Pogledajte kako Alessandra Ambrosio izvodi vježbe i slijedite njen primjer.

ljepotaizdravlje.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO