3 pića pomoću kojih izbacujete suvišne toksine iz tijela

 


Detoksikacija ne mora biti nešto što je detaljno koordinirano te isplanirano unaprijed. Ako tražiš jednostavan način kako ju provesti te time izbaciti suvišne toksine iz tijela probaj s ova tri napitka!

 

Uz manju količinu zdravog limunovog soka, koji je glavni sastojak u ovim pićima, sve što ti je dalje potrebno za njihovu izradu su šalica vruće vode i drugi sastojak po želji bilo da je riječ o vatrenom đumbiru, oštrom okusu šipka ili svježoj menti.

 

Limun i menta

Menta ne samo da je prirodno antimikrobno sredstvo koje pomaže tvojoj oralnoj higijeni, ona ti ponekad pomaže i obuzdati žudnju za nezdravom hranom te poboljšava probavu što u konačnici pomaže s gubitkom kilograma.

 

Stoga, kako bi napravila ovaj napitak, prelij nekoliko listova mente s kipućom vodom te dodaj svježe iscijeđen sok od limuna i uživaj u osvježavajućem okusu!

 

Limun i šipak

Nar ili šipak nije samo ukusan i lijep za gledati, on ujedno ima i snažne nutritivne dobrobiti za ljudsko tijelo. Njegova antioksidativna moć tri je puta veća od one zelenoga čaja i crnoga vina, a ako ga dodaš u svoju svakodnevnu prehranu iskoristiti možeš i njegove protuupalna svojstva.

 

Kako bi pripremila ovaj napitak u šaku uzmi manju količinu sjemenki nara i stavi ih na dno šalice. Nježno ih razbij žlicom ili vilicom, zatim dodaj kipuću vodu i sve to 'začini' sokom od limuna.

 

Limun i đumbir

Đumbir je superhrana koja ima beskrajan popis zdravstvenih blagodati, uključujući protuupalna svojstva i jačanje imunološkog sustava. Gingerol u đumbiru također je bioaktivan lijek koji ima antioksidativna svojstva te je odličan saveznik u borbi protiv gripe.

 

Kako bi napravila ovaj napitak jednostavno očisti i nasjeckaj malo đumbira, oko jedan centimetar i stavi ga u šalicu. Prelij ga kipućom vodom i zatim iscijedi sok polovice limuna te uživaj u zaista jedinstvenom okusu, prenosi PopSugar!

miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!