Vježba pobjednica s kojom "gore" svi trbušni mišići

be_fit-women-seix_pack-six_pack_workout-workout_for_women-training_for_women-tips_for_workout-six_pack_exercise
 

Ruski zaokret ili Russian Twist jedna je od najpopularnijih i najjednostavnijih vježbi kada je u pitanju vježbanje usmjereno na poboljšanje tonusa trbušnih mišića i gubljenje masnih naslaga s tog dijela tijela.

 

Nakupljanje masnoća na predjelu trbuha jedna je od najbolnijih točaka kada je u pitanju nošenje s viškom kilograma, a kako smo sve stariji, tako je i njihovo rješavanje sve teže. Brojni stručnjaci slažu se da za gubljenje tih naslaga nikako nije dovoljno raditi samo trbušnjake, već to mora biti skup rada na čitavome tijelu, što uključuje i vježbe visokog intenziteta, kao i vježbe snage.

 

Jedna od takvih vježbi snage u kojoj je naglasak na tome mnogima mrskom predjelu tijela je i ruski zaokret, a usto blagotvorno djeluje na čitav organizam.

 

Ruski zaokret poprilično je jednostavna vježba koju uz malo volje može izvesti svatko, a dobrobiti koje ima na tijelu uistinu su brojne.

 

1. Ruski zaokret sjajno topi kalorije. Dodate li tome i dodatnu težinu u obliku utega, vježba će biti još uspješnija, naročito ako se borite s viškom masnoće sa strane bokova i struka, poznatog kao "ljubavne ručke".

 

2. S obzirom na to da je vježba usmjerena prema abdominalnom području, izvrsno jača snagu svih trbušnih mišića, a time i čitavog tijela; ne daje samo lijepi izgled.

 

3. Jača ravni trbušni mišić (rectus abdominis) koji sudjeluje u održavanju uspravnog držanja i disanju.

 

4. Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti jer se pri izvođenju i trošenju kalorija poseže za masnoćom koja je nataložena u predjelu trbuha, a upravo je ona najveći neprijatelj brojnih oboljenja.

 

5. Jača vanjske kose trbušne mišiće.

 

6. Utječe na uspravno držanje, a time se izravno poboljšava čitava silueta, pa i samopouzdanje.

 

7. Pomaže u svakodnevnim aktivnostima kao što je vezanje cipela, skupljanje djetetovih igračaka s poda, podizanje nakon dugog sjedenja na niskom krevetu ili klupi i slično.

 

Kako pravilno izvesti ruski zaokret?

Sjednite tako da vam koljena budu savijena, a prsa podignuta, tako da trup i noge čine slovo V. Pripazite na to da vam kralježnica bude što ravnija.

 

Sada vam preostaje da se okrećete s jedne na drugu stranu, držeći pritom noge lagano podignute od tla. Za dodatni učinak možete se koristiti i utezima koje ćete držati s obje ruke i jednakomjerno ih premještati s jedne strane na drugu.

 

Ako vam je teško držati noge nekoliko centimetara iznad tla, možete ih spustiti na tlo, no tada će i pritisak na trbušne mišiće biti nešto manji.

 

U svakom slučaju, pripazite na to da se ne savijate i da vam središnji dio tijela ne propada prema tlu, a ramena prema unutra.

zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!