Trik koji će odgoditi odlazak kod pedikera barem na neko vrijeme Njega koju ljeti ne preskačemo!


Ono s čime se za vrijeme ljetnih mjeseci najčešće suočavamo jest dehidracija kože, kao posljedica omiljenih ljetnih aktivnosti. Iako se dehidracija najčešće spominje kada govorio o njezi kože lica, ona je itekako očigledna i na jednom drugom dijelu naše kože, koji također ne treba zanemarivati, pogotovo jer je u ovom periodu itekako izložen znatiželjnim pogledima!


Ljetne mjesece volimo iz bojnih razloga, a jedan od istaknutijih je i taj da konačno možemo prošetati i sve one sandale koje su do nedavno sakupljale prašinu u ormaru. Ono što dolazi posebno do izražaja, a što uvelike može narušiti cjelokupan dojam, jest izgled naših stopala, koji bi za ovakvu vrstu obuće trebao biti prije svega uredan. Veliku borbu najviše vodimo s izgledom samih peta, koje nerijetko znaju biti toliko suhe da postaju i bolne, a česte su situacije u kojima nam i najbolje kreme ne pružaju željeni efekt.

Uklanjanje mrtvih stanica kože sa stopala s kamenom plavcem zasigurno je jedna od najpoznatijih metoda, no ne i najugodnija. Također korištenje neprikladnih strugalica, poput onih metalnih često se napravi više štete, nego koristi na koži jer je riječ o oštrom materijalu koji vrlo lako može porezati i oštetiti kožu. Kako ne biste previše ostrugali kožu ili postigli kontraefekt, najbolje je osloniti se na jedan učinkoviti trik čiji je cilj vratiti hidrataciju ovom dijelu kože.

Standardnu kremu za stopala nanesite na ovo područje u velikim slojevima, kao da nanosite masku, a zatim stopala stavite u prozirnu vrećicu. Ono što je važno jest izbaciti sav zrak iz vrećice kako biste stvorili pravi mali wellness tretman koji će preporoditi vaša stopala. Prvo što ćete sigurno osjetiti jest ugodna toplina koja pospješuje djelovanje same kreme, a nakon pola sata primijetiti ćete kako je koža dubinski nahranjena, a pete u potpunosti obnovljene!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!