Ova metoda je pomogla Rebel Wilson da izgubi 18 kilograma


Rebel_Wilson-actreess-hollywood-bolywood-usa-australian-uk-britain-rebel_wilson_diet-diet-training-workouat-how_to_lose_weight

Glumica i producentica Rebel Wilson (40), koju je publika možda ponajviše zapamtila po ulozi debele Amy u glazbenoj komediji Pitch Perfect, a glumila je i u hvaljenom filmu Jojo Rabbit, 2020. godinu proglasila je svojom godinom zdravlja i izgubila čak 18 kilograma za godinu dana. Rebel ima običaj svaku godinu posvetiti jednom cilju.

Zanimljivo je što Rebel (engl pobuna, revolucija, otpor) ima dvije sestre koje kao i ona nose simbolična imena. Jedna sestra se zove Anarchy (anarhija), a druga Liberty (sloboda). Ne čudi onda kad osoba s takvim imenom odluči nešto promijeniti da joj to zaista i pođe za rukom. Inače producenti su joj plaćali da ostane deblja, ali ona je sad to odlučila promijeniti. Cilj joj je da dođe na težinu od 75 kilograma. Njezina transformacija je započela nakon što je posjetila poznati wellness centru VIVAMAYR u Austriji 2019. godine. U centru pomažu gostima kroz detoks program, spa tretmane i prehranu da promijene svoj fizički izgled kao i stav o vlastitom tijelu na bolje. Rebel je bila oduševljena rezultatima koje klijenti postižu.

Plač i glavobolja dio su detoksikacijskog programa
Viva Mayr je zdravstveni centar koji se specijalizirao za oblik ekstremne detoksikacije koji se naziva "the Mayr cure" (Mayrin lijek). Klijenti konzumiraju oko 600 kalorija dnevno, hrana je bez glutena i laktoze, a bazira se na alkalnim namirnicama poput zelenog povrća, svježe ribe i kozjeg mlijeka bez laktoze. Klijenti konzumiraju gorku sol, vodu. Program je poznat i uspješan među mnogim slavnim osobama, a termini su rezervirani tijekom cijele godine.

Osnovna ideja je da klijenti  provedu tjedan dana na obali jezera i da se vrate kući, oživljeni, preporođeni, educirani i što je najvažnije, mršaviji. Iako su metode okrutne jer su ljudi gladni i radi se na  suzbijanju apetita pa uslijed detoksikacije imaju glavobolje i dugotrajne napade plača te uče kako žvakati hranu (klinika žvakanje drži iznimno važnim), sljedbenika ne nedostaje, piše Guardian.

Na početnoj konzultaciji klijentima rade testove na količinu stresa, osjetljivost na laktozu i gluten. "Lijek Mayr" razvio je prije gotovo 100 godina dr. Franz Xaver Mayr, austrijski liječnik koji je vjerovao u "auto-intoksinaciju: ideju da se trujemo unosom pogrešne hrane, koje se onda nastojimo riješiti. "Sve započinje s utrobom", objašnjava dr. Christine Stossier, pomoćnica medicinskog direktora klinike. Ona i njezin suprug Harald otvorili su Viva Mayr 2005. godine, temeljeći je na praksi izvornog zdravstvenog centra FX Mayr, koji je otvoren 1976. "Osnovno načelo je da se zdravlje može poboljšati probavom", kaže ona.

Ništa bez vježbanja
Izvjesno je da boravak u klinici uz takav rigorozan program dovodi do rezultata, ali nedavno istraživanja Sveučilišta u Melbourneu otkrilo je da eliminacijske dijete nisu mnogo bolje od onih s kalorijskom kontrolom u smislu rezultata. Dr. Stossier koristi riječ "čišćenje", ali su rezultati koji se postižu povremenim postom i svjesnim jedenjem dosta slični njegovu programu, pa se i bez odlaska u kliniku i bez provođenja tako radikalnih metoda mogu postići rezultati.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!