Odlični trikovi s kojima ćete "sačuvati" osunčani ten i poslije godišnjeg odmora


LJETO-SUNČANJE-KOŽA-TEN-PREPLANULA-PUT
Poslije godišnjeg teško nam se oprostiti od preplanulog tena pa donosimo savjete kako da koža ostane što duže osunčana.

Zaštita od sunca je na prvom mjestu pa nigdje ne idemo bez kreme sa SPF-om, no u torbi za plažu ima mjesta i za kremu za brže tamnjenje! Godišnji prođe za čas, ali isplati se svaki dan mazati kremom za brže tamnjenje zbog osunčanog tena nakon godišnjeg. Nažalost, neće proći ni tjedan dana, a osunčana koža će početi blijedjeti. Kako očuvati taj teško stečeni preplanuli ten donosimo u nastavku.

Prvi i najvažniji savjet za očuvanje preplanulosti nakon godišnjeg je hidratacija. Hidratacija sprječava kožu od guljenja zbog kojeg će nestati bilo kakav "dokaz" da ste bili na moru. Sunce je glavni razlog isušivanja kože tako da hidratacije nikad dosta. Hidratizirajte se prije, za vrijeme i nakon sunčanja. Za najbolje rezultate nabavite maslace za tijelo, ulja ili losione s hijaluronskom kiselinom. Isušivanje će spriječiti i after-sun losioni.

Osim vanjske hidratacije, bitna je i ona unutarnja. Trebalo bi piti što više vode i koža će biti hidratizirana, a samim time i zdravija. Zdrava koža znači i dulji život kožnih stanica među kojima se nalaze i one "osunčane", objašnjavaju u Cosmopolitanu. Preporučena doza je 2 litre dnevno.


Na očuvanje preplanulog tena utječe i tuširanje. Naime, puno je bolje za osunčanu kožu tuširanje toplom ili mlakom vodom. Izbjegavajte pregrijanu vodu i vruće kupke jer će to isušiti vašu kožu. Za još bolji učinak, Vogue preporučuje i korištenje hidratantne kreme za tuširanje ili ulja umjesto gela ili pjene za tuširanje.

Zvuči malo čudno, ali poželjno je i u određenoj mjeri potaknuti ljuštenje kože. Mrtve stanice kože mogu narušiti prirodan sjaj kože, tako da ih je potrebno ukloniti. Melanin zbog kojeg je koža zapravo preplanula se ne može odstraniti laganim ribanjem kože pa tu nema straha. To ćete postići uporabom body scruba koji je zapravo kombinacija šećera ili soli pomiješanog s nekom vrstom ulja.

U prehranu je potrebno uključiti hranu s beta karotenom. To je pigment koji će vašoj koži vratiti sjaj, a moguće ga je dobiti iz mrkve, slatkih krumpira, marelice i manga, navode u Divi.hr.
diva.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...