Napitak od omiljenih slasnih boba koji će vas satima držati sitimaPočela je sezona grožđa. Prema jednom istraživanju, u svijetu se godišnje proizvede 72 milijuna tona tog voća, a većina je namijenjena vinu. Međutim, osim u vinu mnogi vole uživati i u slasnim bobicama.

Bilo da ste ljubitelj bijelog ili crnog grožđa, jedenje toga voća ima niz koristi za zdravlje. Grožđe je bogato antioksidansima koji pomažu u održavanju zdravlja naših stanica. Osim toga, grožđe pomaže u smanjenu kolesterola i upala, a dobar je izvor vitamina (posebno C i K) i vlakana.

Vlakna iz grožđa potiču zdravu probavu i pomažu u sprječavanju opstipacije, a koristima tu nije kraj. Grožđe može biti dobar saveznik u prevenciji srčanih bolesti te pomaže u gubitku kilograma i poboljšanju zdravlja očiju.

Sve te prednosti dovoljan su razlog da grožđe uvrstite kao sastojak ukusnih i hranjivih smoothieja kojima započinjete dan. U nastavku pročitajte i jedan mogući recept:

SASTOJCI ZA SMOOTHIE S GROŽĐEM
·        50 grama baby špinata
·        140 grama grožđa
·        1 banana
·        1 žlica sjemenki konoplje
·        šalica vode
·        nekoliko kockica leda

PRIPREMA
Sastojke ubacite u blender i miješajte dok smjesa ne postane jednolika.

SJEMENKE KONOPLJE
Ovaj hranjivi, ali niskokalorični smoothie držat će vas sitima satima zahvaljujući i sjemenkama konoplje koje su bogate proteinima, vlaknima i omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Radi se o superhrani koja vam, ako je uvedete u prehranu, može pomoći da ojačate svoje tijelo.

Osim antioksidansa sjemenke sadrže i esencijalne aminokiseline, magnezij, fosfor, željezo i cink, što ih čini jednim od najboljih dodataka za smoothie.
zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!