Jedini pravi standard ljepote onaj koji sama postaviš


Ljepota je uvijek bila i uvijek će biti samo u oku posmatrača. Ljepota se posmatra iz više uglova, perspektiva. Ljepota zavisi od trenutka i osjećaja, koji mi pružamo drugima i onog koji u nama bude svi ti sa druge strane čiju ljepotu definišemo i bavimo se njome. Ljepota se ne može ukalupiti, niti se može definisati. To je vjerovatno najteža riječ za objašnjavanje, jer je svi shvatamo na drugačiji način. Ipak, i pored svega toga što znamo priklonili smo se određenim standardima u koje kao slijepi vjerujemo, koji su nam postali vodilja i zbog kojih ljepotu definišemo kao spoljno savršenstvo bez mana, život bez izazova i osmijeh bez teškoće, piše Wannabe magazine.

Ljepota je mnogo više od standarda koji je neko nametnuo i koji nameće globalna industrija konstatno. Prava ljepota je samo ono u tebi, prava ljepota je tvoj vedar duh i tvoj želja da u svemu vidiš ljepotu.

Zato ti i otkrivamo zašto ljepota nije, niti ikada može biti definisana bilo kakvim pravilima. Mi smatramo da ljepotu možemo da posmatramo samo kroz ovih 7 ključnih stavki. I, naravno, to su stavke koje sama definišeš, a kada prođeš kroz sve to shvatićeš da je pogled na ljepotu zapravo veoma jednostavan, a da ga mi uporno komplikujemo.

Energija kojom zračiš
Ne biramo uvijek kako ćemo se osjećati, niti kakvu ćemo energiju emitovati. A znaš i sama koliko puta ti se desilo da ti neko jednostavno bez bilo kakvog razloga i povoda kaže kako zračiš, kako si drugačija i posebna. A ti znaš da se nisi posebno bavila spoljašnjom ljepotom i da se nisi previše trudila da se istakneš, niti da si pratila definisane standarde, a opet zračiš na poseban način i sve na tebi se smije. Da, upravo o tome pričamo. O svim tim momentima kada te unutrašnji dobar osjećaj vodi, kada se smiješ svakom prolazniku, kada si ljubazna prema svima, jer si jednostavno – srećna! I jeste filozofija gajiti tu sreću uvijek i svuda i nije lako biti u svakom trenutku dobro raspoložen, ali je važno da znaš da njeguješ dobru energiju u sebi, čak i u danima koji su izazovni. Samo tako ćemo postići kontinuitet, koji nam je potreban za ljepotu koja traje i koju osjećamo duboko u sebi.

Način na koji poštuješ svoje tijelo
Nismo savršene. Niti jedna jedina žena na ovom svijetu nije savršena. I šta je zapravo savršenstvo? To je opet nametnuti standard, koji nas uglavnom koči. A šta nas ne koči? Osjećaj da smo dobre baš takve kakve jesmo. Onaj osjećaj kada prihvatimo sve ono na našem tijelu što ne možemo da promijenimo, ono što ne možemo da popravimo. Ne koči nas osjećaj da konačno zavolimo svaku svoju pjegu i striju, svaku svoju neravninu, mrlju, svaki svoj ožiljak. I zapamti, sve je to jedan proces. Ali svaki znak na tvojoj koži koji ne možeš da promijeniš je ono po čemu si posebna i jedinstvena. To je sve ono što je dio svoje priče. I to je ono zbog čega ćeš postati jača i superiorinija. Ono zbog čega ćeš se glasnije smijati i zbog čega ćeš bolje razumjeti sebe.

Način na koji voliš sebe
I da, lako je reći zavoli sve svoje mane, zavoli svoje nedostatke, zavoli sebe. Forsiranje lažno dobrog osjećaja nikada nije vodilo srećnom životu. Mi ćemo ti zato reći da ne forsiraš, da ne pritiskaš sebe, da se ne opterećuješ, već da budeš fer prema sebi. Način na koji voliš sebe i sve one vrline i mane je način na koji se tvoja ljepota i ocrtava na tvom licu i tijelu. Način na koji voliš sebe je ljepota sama po sebi. Voli sebe na način na koji tebi odgovara, na način koji je tebi prihvatljiv. Zavoli ono što smatraš lijepim još više, a ono što nisi voljela do sada pokušaj da posmatraš iz drugačije perspektive. Daj sebi značaj, jer zaista vrijediš! Nikada nemoj to da zaboraviš!

Tvoja hrabrost naspram tvojih strahova
Ljepota se ogleda i u načinu na koji prevazilaziš izazove u životu. I nismo uvijek hrabre, to je činjenica, međutim, ne treba da se fokusiramo na te momente. Sjeti se svih onih situacija kada si se osjećala moćno, sjeti se svih izazovnih momenata koje si prevazišla, zbog kojih si postala jača, zbog kojih je tvoj osmijeh bio čistiji, a tvoja duša zadovoljnija. Svi imamo strahove, ali smo i svi hrabri i to sve zavisi od segmenta i od konteksta. Odaberi da budeš hrabra na način na koji tebi odgovara.

Želja da promeniš svijet na bolje
Tvoja ljepota ogleda se i u tvojim dobrim namjerama. Tvojim sjajnim namjerama da promijeniš svijet na bolje, u svakom pogledu i u svakom momentu. Kada smo dobri sami prema sebi, tek tada možemo da tragamo za načinima da i svijet mijenjamo na bolje. Dobrota je usko povezana sa ljepotom, osmijehom i generalno životnim zadovoljstvom. Jedna dobra stvar u nama budi more dobrih vibracija, koje dalje prenosimo našom energijom. Ukoliko jednoj osobi zbog nas bude bolje mi već mijenjamo svijet. Ukoliko jednoj osobi poslužimo kao primjer, mi i te kako menjamo svijet!

Unutrašnja snaga
Tvoja unutrašnja snaga i zbir svega onoga što nosiš u sebi je ono čime zračiš. Tvoja koža pamti sve, tvoja koža osjeća svaki nježan dodir, zagrljaj, prijatnosti. Sve se to prenosi i na unutrašnje osjećaje i na snagu koja je vremenom sve veća i koja vremenom postaje tvoj zaštitni znak. Granice se pomjeraju kada si uporna da pronađeš ono što te pokreće.

Momenat kada postaneš inspiracija
Znaš li kada si drugima najljepša? Kada im postaneš inspiracija. Kada žele da budu baš kao ti, da se ponašaju kao ti, da koriste sve one proizvode koje ti koristiš. Oni žele da budu kao ti jer im se sviđa tvoja energija, jer im se sviđa način na koji si postala tako samouvjerena i svoja.  I to je sjajno. Sjajno je to što svojim primjerom možeš da pokreneš druge ljude da rade isto korisne stvari, kako za sebe, tako i za druge. Sjajno je kada tvoja sreća, zadovoljstvo i ljepota mogu da inspirišu druge. A momentu kada drugima postaješ inspiracija prethodi mnogo drugih momenata, tačnije moraš da ispoštuješ sve prethodno navedeno.

Ljepota je rad na sebi. Ljepota je čista sreća, koju njegujemo i gajimo u sebi. Ljepota je način na koji se ophodimo prema sebi, nježnost koju darujemo sebi i koju dijelimo drugima. Ljepota je prihvatanje različitosti i prevazilaženje stereotipa i predrasuda. Ljepota je živjeti bez straha i osuda, bez griže savjesti i neprijatnosti. Ljepota je prevazići nametnutne standarde i biti po prvi put fer prema sebi. Ljepota je izabrati samo ono najbolje za sebe. A istinski ti znaš šta je to!
wannabemagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...