Iskoristite kavu za njegu tijela


piling-maska-njega-tijelo-kosa-kafa
Čak i ako niste ljubitelj kave, nakon što vam otkrijemo što ona može učiniti za vaš izgled - promijenit ćete mišljenje!

Znanstvenici su povezali čin ispijanja kave s buđenjem pozitivnih emocijama poput zadovoljstva i sreće. Kava je i bogat izvor antioksidanata koji mogu spriječiti ili usporiti razvoj bolesti čiji su uzrok često i slobodni radikalni

Istraživanja pokazuju kako ispijanje kave može značiti zaštitu od razvoja raka (dojke, crijva, prostate), bolesti srca i Parkinsonove bolesti. Također štiti od kognitivnog propadanja..

DONOSIMO VAM TRI PRIMJERA KAKO KAVU MOŽETE ISKORISTITI ZA NJEGU LICA, KOSE I TIJELA
1. KAVA ZA NJEGU LICA
Prepuna antioksidanata, kava je odličan saveznik u borbi protiv bora te štiti kožu od šteta koju uzrokuju slobodni radikali, zagađen zrak, cigarete i alkohol.

Napravite sami: Pomiješajte dvije žlice svježe mljevene kave sa dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka i jednom žlicom meda. Nanesite tanki sloj pripravka na lice i ostavite da djeluje 15-ak minuta. Isperite toplom vodom.

2. KAVA ZA LJEPOTU KOSE
Zbog kave će vaša kosa biti sjajna i glatka, a ako ju direktno umasirate u tjeme, kofein će stimulirati folikule kose i tako ubrzati njezin rast.

Napravite sami: Skuhajte šalicu jake kave te u nju dodajte ½ šalice vode. Pustite da se ohladi pa tekućinu umasirajte u kosu i tjeme te zamotajte kosu plastičnom vrećicom ili folijom. Pustite da odstoji 20-ak minuta te isperite kosu mlakom vodom.

3. KAVA ZA NJEGU TIJELA
Vjerojatno iz iskustva znate da kava djeluje kao diuretik. Odlučite li se kavu namazati na tijelo, djelovat će slično – riješiti će vas viška tekućine i privremeno učiniti celulit manjke vidljivim.

Napravite sami: Pomiješajte jednu šalicu mljevene kave, ½ šalicu bijelog ili smeđeg šećera te jednu šalicu kokosovog ulja. Nakon tuširanja, umasirajte piling na mokro tijelo te isperite toplom vodom.
ordinacija.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...