Tuširanje hladnom vodom je superioran način jačanja imuniteta


tusiranje-hladna-voda-imunitet
Hladan tuš nakon buđenja ili prije spavanja je izazovno, ali može donijeti razne dobrobiti.

Najzdravije je izbjegavanje tuširanja toplom vodom. Topla voda će vam dati samo kratkotrajan dobar osjećaj, ali će vas kasnije dovesti do grube i suhe kože jer skida sva prirodna ulja koja naša koža luči.

Tuširanje hladnom vodom pozitivno djeluje na kardiovaskularni i dišni sustav te na koštano tkivo.

Hladna voda pomaže u jačanju imuniteta, poboljšava mentalno zdravlje, pojačava rad metabolizma i potencijalno sagorijeva smeđe masti koje sagorijevaju kalorije u obliku topline te vaš sveukupno čini ljepšima.

Prva stvar koju ćete primijetiti kada se tuširate hladnom vodom je nagon za dubokim disanjem, koji će vam, usprkos početnom šoku, pomoći smanjiti broj otkucaja srca.

Hladan tuš najbolja je stvar koju možete napraviti nakon ustajanja iz kreveta jer se tijekom tuširanja hladnom vodom otpušta veća količina kisika što nadalje dobro utječe na vaš mozak, srce i pluća.

Isto tako, tuširanje hladnom vodom zatvara pore na vašoj koži zbog čega će kutikule vaše kose biti ravne, a kosa će vam izgledati sjajno i zdravo.

Ako se ne možete tuširati hladnom vodom, pokušajte se barem jednom tjedno natjerati da to učinite, kako biste svojem tijelu učinili uslugu i kako biste ojačali svoje zdravlje.
bhportal.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...