Plivanje: zabavan i učinkovit način mršavljenja


plivanje-more-ljeto-zdravlje-mršavljenje-zabava
Dolazak vrućih temperatura svakako nas asocira na more, kupanje i beskrajno izležavanje na plaži. Ipak, osim uživanja, dobro je znati da bivanje na plaži može imati i brojne benefite na zdravlje i tijelo, kao i potaknuti mršavljenje, stoga spajanje ugodnog s korisnim nikad nije bilo jednostavnije.

Možemo se složiti da je plivanje jedna od onih aktivnosti koje se, kada za to dođe vrijeme, baš nikad ne odričemo. Iako plivanje percipiramo kao zabavu, zapravo je riječ o vrlo učinkovitoj tjelovježbi koja može pomoći da izgubite nepoželjne kilograme, ali i učvrstite tijelo. Naravno, kako bi se vidjeli prvi rezultati, potrebno je otplivati određenu rutu koja je dovoljno dugačka i pravilno plivati. U tom slučaju, rezultati su zagarantirani.

Nadalje, osim samog izgleda, plivanje pospješuje i rad pluća, odnosno disanje, pa svi oni koje muči alergija ili slični dišni problemi, svakako bi trebali posegnuti za plivanjem kao odličnim oblikom rekreacije. Osim disanja, plivanje pozitivno djeluje i na rad zglobova, glavobolje i probleme sa spavanjem; zapravo jednostavno rečeno, blagotvorno utječe na cijeli organizam. Upravo zato pravi je trenutak da ovog ljeta vrijeme provedeno na plaži, posvetite kvalitetnom plivanju jer garantiramo da nećete požaliti!
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...