Piling od zelenog čaja za glatku i mekanu kožu


MASLINOVO-ULJE-PILING_KOŽE-RECEPT-ŠEĆER-UKLANJANJE_MRTVIH_STANICA_KOŽE-ZELENI_ČAJ
Piling kože od zelenog čaja učinit će da vaša koža izgleda blistavo i zdravo, vrlo je jednostavan i jeftin za napraviti i svakako biste ga trebali isprobati

Piling kože izvrstan je način da vaša koža izgleda živo i osvježeno. Mnoge pilinge možete kupiti, ali najbolji način je napravit svoj vlastiti prirodni piling, koristeći sastojke koje već imate u kući.

Prednosti pilinga kože

Piling kože neizostavan je korak u beauty rutini koji uklanja površinski sloj mrtvih stanica kože čineći je svjetlijom, mekanijom i glatkom na dodir. Također, piling može potaknuti proizvodnju kolagena koji je zaslužan za njen čvrst i blistav izgled.

Još jedna prednost pilinga je u tome što poboljšava učinkovitost ostalih tretmana. Ako uradite piling kože prije nanošenja kreme, ona će moći prodrijeti dublje u epidermu. Osim toga, masiranje kože prilikom pilinga je sjajan način da se opustite i osjećate mirnije, pogotovo ako ste umorni ili pod stresom.

Koliko često koristiti piling?

Najbolje je da piling ne koristite svaki dan, kako ona ne bi postala suha, osjetljiva i nadražena. Obično se piling radi jednom do dva puta sedmično, u zavisnosti od tipa kože. Najlakše je nanijeti piling prije tuširanja, kružnim pokretima nježno istrljati kožu i temeljito ga isprati toplom vodom.


Ovo je super jednostavan recept za piling od zelenog čaja od samo 3 sastojka koji će vašoj koži pružiti super izgled. Evo zašto su sastojci iz ovog recepta super:

Zeleni čaj – vrlo lako ga je nabaviti, a svakako je najbolji onaj u rinfuzi koji možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane. Zeleni čaj sadrži antioksidacijska svojstva koji mogu pomoći u reaktiviranju stanica i borbi protiv oštećene kože. Umiruje kožu i smanjuje iritaciju i crvenilo.

Šećer – on pomaže da koža zadrži vlagu i sadrži glikolnu kiselinu koja pomaže promet stanica i osvježava kožu. Nisu svi šećeri jednako dobri kada je riječ o domaćoj njezi kože. Za pilinge je bolje koristiti mekši šećer (poput organskog bijelog ili smeđeg), jer abrazivna priroda prirodnijih šećera (na primjer, kokosovog šećera) može iritirati kožu. Šećer također vrlo uspješno uklanja njene mrtve stanice.

Maslinovo ulje – ono sadrži tri važna antioksidansa koji sprječavaju prijevremeno starenje kože. Puno je vitamina E i prirodni je ovlaživač kože.

Sastojci za piling:
1 velika kašika zelenog čaja ili 2-4 vrećice
1 šoljica bijelog ili smeđeg šećera
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
10 kapi eteričnog ulja po želji (opciono)

Upute za pripremu:
Skuhajte zeleni čaj i pustite da se potpuno ohladi. Dok se čaj hladi, u zdjelu dodajte šećer i maslinovo ulje i dobro promiješajte. Ohlađen čaj postepeno dodajte u smjesu, dok ne postignete željenu konzistenciju. Čuvati u zatvorenoj staklenci na hladnom i suhom mjestu do 4 mjeseca. Umjesto maslinovog ulja slobodno možete koristiti kokosovo ulje, koje je također fantastično za meku i glatku kožu.

Upotreba – Prije tuširanja uzmite kašiku smjese i nježno masirajte lice i tijelo kružnim pokretima 30 sekundi. Nakon toga ga isperite toplom vodom.

Napomena – Ova količina recepta može prekriti 2 do 3 puta cijelo tijelo i lice. Zbog abrazivne prirode šećera preporučuje se upotreba pilinga svake 1-2 sedmice, posebno ako imate osjetljivu kožu. Vodite računa da voda ne dopre u smjesu između upotrebe, zbog razvoja bakterija i plijesni. Uvijek smjesu vadite kašikom i ponovo dobro zatvorite staklenku. Ako želite manju količinu pilinga od zelenog čaja, recept jednostavno umanjite za pola.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...