Nakon 28 godina stiže novi nastavak Žikine dinastije


nikola_kojo-žikina_dinastija
Čino se da će nakon gotovo 30 godina, kultni filmski serijal Žikina dinastija dobiti novi nastavak.

U planu je, navode, snimanje filma podnazivom Luda godina u čijem će se centru naći Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo glumiti Nikola Kojo, sa svoja dva sina, Milanom i Žikom.

Scenarij za film napisala je Milena Marković, režiju potpisuje Milan Konjević, a produkciju Talking Wolf Productions. Od stare postave, prenosi Kurir, u filmu će, osim Koje, sudjelovati Rialda Kadrić kao Maija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza.

"Projekt 'Luda godina' je nastavak, ali i neka vrsta reboota filmske franšize 'Žikina dinastija' koja kod domaće publike ima kultni status… Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenarij nema tendenciju da podilazi publici, već potiče njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od rijetkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike", stoji u obrazloženju Filmskog centra Srbije.

Inače, posljednji dosad snimljen film iz ciklusa bio je Žikina ženidba iz 1992.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...