Irski grad fantastične hrane i piva u kojem se teško možete izgubiti


Lučki gradić Kinsale redovito se nalazi na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Europi. Razlog tome su uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i trgovine kojima ne nedostaje šarma. Posjetitelji se šale da se u Kisaleu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje jer je već nakon prve šetnje lako zapamtiti neobične kuće koje pršte bojama.

Ovisno s koje strane se gleda, poznata irska turistička ruta Wild Atlantic Way počinje (ili završava) upravo u Kinsaleu, od kojeg vodi 2500 kilometara koji vijugaju kroz prekrasnu prirodu s pogledom na ocean. Omiljena turistička ruta proteže se kroz devet županija i tri irske provincije, od Kinsalea do Inishowena u pokrajini Donegal.

Osim zbog bicikliranja i pješačenja u Kinsale se dolazi i zbog hrane - bez obzira na veličinu, omiljen je među onima koji vole fino pojesti. Fina domaća kuhinja, Michelinove zvjezdice i festivali za gurmane samo su neki od argumenata. Među ljetnim događanjima ističe se i jazz festival.

Osim kuća u svim bojama, posjetitelji koji se nađu u tom gradiću na obali nerijetko se oduševe srdačnim domaćinima pa Kinsale slovi kao gradić sjajnih ljudi gdje i oni koji putuju solo lako mogu pronaći društvo za ćaskanje uz pivo.punkufer.dnevnik.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...