Genijalan stav Al Paćina (80) o starenju: Ovo morate da pročitate!


al_pacino-zivot-starenje
On je povukao crtu i odlučio da više neće trpeti ljude koji ga nerviraju, niti će se nasmešiti ikome ukoliko to zaista ne poželi

Legendarni glumac Al Paćino u aprilu je napunio 80 godina.

U ovim godinama, čuveni „Skar fejs“ potpuno je promenio mišljenje o starenju, ali i ponašanje. Ključno mu je da ne troši nerve na ljude koji mu nisu simpatični, a da sebe maksimalno daje svojim voljenima.

S godinama, promenio se i njegov stav prema ženama:

„Ne želim da budem automobil u koji žene ulaze i izlaze. Treba mi sapitnik sa kojim ću ići do samog kraja“, rekao je glumac.

Kaže i da mu je starost donela sposobnost da postane beskomptomisan i intolerantan kada su u pitanju besmisleni ispadi drugih ljudi. Paćino ima i svoju frazu koju koristi kako biste bolje razumeli ovaj njegov stav:

„Imam svoje mišljenje i stav, koje ne želim da odbacim. Imam i principe koje sledim. Ne smešim se ljudima ako to zaista ne poželim. Ne komuniciram sa onima koji me ne zanimaju“, objasnio je Al Paćino.

Možda deluje oštro, ali glumac je odlučio da iskoristi svoju slobodu da bira kako će živeti. Kaže da mu je žao samo jedno:

„Šteta je što tek u ovim godinama shvatimo da možemo i moramo da izacimo iz života sve one ljude koji ne treba da nam budu blizu, koji nas nerviraju i nanose nam štetu“.

Al Paćino daje svima još nekoliko saveta:

Ne objašnjavaj nikome ništa. Svakako će razumeti onako kako njima odgovara;
Moramo biti fleksibilni, tražiti kompromis, pokušati da razumemo drugog, privići se na realnost;
Nekad jednostavno moraš da podvučeš crtu i prestaneš da pokušavaš svima da budeš dobar.

Jedan novinar upitao je Paćina šta je to starost i kako se oseća u 80. godini. njegovor odgovor je bio:

Šta je to starost?
zenskikutak.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...