4 napitka koja gase žeđ i tope masne naslage s trbuha


drink-drinks_for_weight_loss-drinks_for_summer

Sada je idealno vrijeme da se odvikneš od zaslađenih sokova i bespotrebnog unošenja dodatnih kalorija kojih vjerojatno nisi ni svjesna. Kako bi utažila žeđ, isprobaj ove prirodne napitke i namirnice koje, osim što su ukusne, ubrzavaju metabolizam.


Voda - je najvažniji saveznika zdravog načina života, bez obzira  držiš li dijetu ili ne. Između ostalog, ona poboljšava probavni sustav, potiče apsorpciju hrane, te doprinosi detoksikaciji organizma. No, ukoliko ne voliš piti vodu, dodaj joj nekoliko kapi limuna. Limun će popraviti okus, sadrži vitamin C i djeluje kao čistač organizma.

Menta - osim što održava higijenu usne šupljine i eliminira neugodan zadah, ima diuretičko djelovanje, potiče apsorpciju masnoća u organizmu i smanjuje apetit. U vodu možeš staviti svježe listove mente i nakon sat, dva procijediti ili skuhati čaj od mente i ohladiti ga.

Ananas - ova egzotična voćka pomoći će ti da postigneš vitku liniju i samouvjereno prošetaš plažom za nekoliko mjeseci. Naime, enzimi koje sadrži ananas uklanjaju nadutost, te je ovo voće idealno za ravan trbuh.

Zeleni čaj - sadrži polifenole, koji su odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je da ga piješ prije vježbanja, kako bi pojačala topljenje masnih naslaga. Jednu šalicu kave dnevno zamijeni zelenim čajem jer ćeš tako smanjiti razinu kolesterola u organizmu i zaštititi se od virusnih infekcija.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!