3 najsmirenija znaka u Zodijaku – i kako postati poput njih?


Svako od nas problematične situacije podnosi na različit način.

Ako ste se ikad zapitali zašto vama pri najmanjoj raspravi sevaju varnice iz očiju i ide para na uši, dok su vaši prijatelji u znaku Vodolije, Vage i Bika, hladni kao špriceri, niste sami. Činjenica je da znaci u horoskopu drugačije reaguju na stresne situacije i da je svaki od njih priča za sebe, kada je nivo "proključavanja" u pitanju. Međutim, od ova tri istaknuta znaka biste zaista mogli mnogo toga da naučite i pokušate i sami smirenije da reagujete u zahtevnim situacijama.

DOZVOLITE SEBI DA RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO REAGUJETE
Bez obzira da li su u pitanju deca koja stalno nešto zapitkuju, traže ili vam se suprotstavljaju, ili je reč o kolegama sa posla koji vas zatrpavaju i njihovim obavezama, obično kada reagujete ishitreno, takva reakcija vam se vrati poput bumeranga. Vodite se Bikovom promišljenošću i ne pristajte baš na sve što bilo deca ili kolege sa posla traže od vas. Udahnite i razmislite tri puta pre nego što na nešto pristanete.

ODMAKNITE SE OD SITUACIJE KAKO BISTE VIDELI ŠIRU SLIKU
Kada vas ljutnja proguta, svaki i najmanji zvuk ili događaj u okolini može biti iritantan. Kada smo ljuti, imamo utisak da je sve okrenuto protiv nas i da se nalazimo u najgorem delu zahvaćenom olujom. Vodolije se vode parolom "šire slike" odnosno izbacivanjem "ja" člana iz situacije. Stavite se u cipele osoba koje vas okružuju. Pokušajte da prebacite svoju stvarnost sa učesnika na svedoka i videćete koliko drugačije ste u stanju da rešavate stvari. Sve što vas lično ne dotiče, kristalnije je.

RAZMIŠLJAJTE KORAK PO KORAK
Svaka osoba koja je po prirodi više eksplozivna, svaki napad besa doživljava kao vatreno oružje koje treba da upotrebi bez obzira na kolateralnu štetu. Vage se ne ponašaju tako. One koriste malu stvar koja se zove logika, kojoj je dodata odmerenost kako bi razmislile o svojim emocijama. Umesto da dozvole sebi da ih ljutnja odvede do krajnjeg cilja – vrištanja na sve oko sebe, one postupno rešavaju problem, korak po korak. Racionalizovanje i usporavanje je zapravo proces zaustavljanja ljutnje.
zenskimagazin.rs

Budi najbolja verzija sebe !!!