Ova fantastična biljka promeniće energiju vašeg doma!


lavanda-feng_shui-dom-energija
Prema feng šui tehnici uređenja – lavanda je dobrodošla u svaki kutak vašeg doma

Feng šui stručnjaci tvrde da je lavanda veoma lekovita biljka koja sa sobom donosi pozitivnu energiju i smirenje, pa je ona veliki i značajan deo ove filozofije stanovanja.

Najlepši i najlakši način da lavandu unesete u dom jeste da je zasadite u malim dekorativnim saksijama i rasporedite u prostorije kakve su kuhinja, spavaća soba i kupatilo, jer će doprineti svežini prostora, ali možete je staviti i u dnevni boravak i dečju sobu, jer je biljka koja donosi dobru energiju i pozitivno utiče na raspoloženje.

Feng šui stručnjaci otkrivaju: Ovo NIKAKO ne sme da stoji u spavaćoj sobi – privlači negativnu energiju i utiče na san!
Pored zasađene lavande, možete koristiti i suve bukete lavande koje možete držati u dekorativnim vazama, jer pravilo feng šui filozofije da suvo cveće predstavlja beživotnost i donosi negativnu energiju, ne odnosi se na lavandu.

Još jedan od načina kako možete iskoristiti lavandu jeste da male pamučne ili svilene kesice napunite sušenom lavandom, zatvorite i stavite u ormane i fioke, kako biste održali svežinu stvari, ali i sprečili pojavu moljaca – što bi značilo duplu korist od ove lepe biljke.

Vrećice sa lavandom možete držati i pored kreveta, a u njih možete nakapati i par kapi eteričnog ulja lavande, jer se veruje da će ova biljka učiniti da lakše i brže zaspete.
zenskikutak.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...