Otkazivanje Met Gale nije spriječilo slavne da zablistaju u svojim domovima


Kako je otkazana ovogodišnja Met Gala, najveći modni događaj godine, brojne zvijezde propustit će šetnju crvenim tepihom u raznim kreacijama. Ipak, to nije spriječilo mnoge od njih da zablistaju i u kućnoj izolaciji.

Podsjećamo, Met Gala je trebala biti održana ovog ponedjeljka u New Yorku, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Lady GaGa, Billy Porter, Katy Perry, Rihanna, sestre Kardashian i Hadid te ostali iz svijeta slavnih ove godine neće plijeniti pažnju svojim elegantnim haljinama, ekstravagantnim kombinacijama ili svečanim odijelima, što ne znači da neće zablistati na društvenim mrežama.

Da sve nije propalo, svjedoče fotografije s Instagram profila Julie Roberts i Amande Seyfried, piše BBC.

“Ovo sam ja… Ne idem na Met Galu večeras”, napisala je Roberts uz fotografiju iz kupatila na kojoj nosi svečanu crno-bijelu haljinu.
Zvijezda mjuzikla “Mamma Mia!”, s druge strane, podijelila je fotografije iz šume u nešto drugačijoj kombinaciji, sugerišući da je upravo to ono što bi obukla na Met Galu.
Jennifer Lopez se također putem Instagrama prisjetila nekih od svojih ranijih izgleda na Met Gali uz riječi: “Jedva čekam da se ponovo okupimo kada bude sigurno”.
Izolacija nije spriječila ni Annu Wintour, poznatu urednicu američkog izdanja magazina Vogue, koja svake godine bira modnu temu za Met Galu, da se obrati javnosti putem videa uživo.

“Ovo je vrijeme tuge za milione ljudi i odgađanje ovog događaja nije ništa u poređenju s tim. Ipak, jedna stvar koju smo naučili u ovo teško vrijeme jeste da smo potrebni jedni drugima. Ako želimo iz ove pandemije izaći jači i otporniji, moramo biti povezani kao nikada do sada”, kazala je Wintour te pozvala sve one koji su u mogućnosti da pomognu modnoj industriji koja je teško pogođena zbog pandemije.
Cardi B se također oglasila napisavši da je imala spreman outfit za Met Galu, ali da se ipak raduje događaju iduće godine kada će svi biti jači nego ikad.
Magazin Vogue pokrenuo je izazov #MetGalaChallenge ohrabrujući korisnike društvenih mreža da podijele svoje modne kreacije koje su inspirisane nekim od prethodnih izgleda slavnih na crvenom tepihu.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...