OČINSKA FIGURA JE IZUZETNO VAŽNA: 5 rečenica koje kćerka mora da čuje od tate!


otac-dijete-kćerka-porodica-razvoj
Za pravilan psihički razvoj deteta, neophodno je učešće oba roditelja. Iz nekog razloga očevi su često vrlo malo prisutni u vaspitanju, a nisu svesni koliki uticaj mogu da imaju na život deteta, naročito ženskog.

Ovih 5 rečenica svaka ćerka mora da čuje od svog tate!

1. Prelepa si!
Svakom ženskom biću je potrebno da se oseća lepom. A kada prvi muškarac s kojim se devojčica sreće u životu - otac, to ponavlja, to veoma pozitivno utiče na žensko dete.

2. Volim te!
Ova fraza je potrebna svima, a naročito ranjivom ženskom detetu. Kroz tatino iskazivanje ljubavi, devojčica postaje svesna kako u odraslom dobu muškarac treba da se ponaša prema njoj.

3. O čemu razmišljaš? / Da li želiš da razgovaramo?
Iskreni razgovori s tatom ostaju u memoriji ćerke za čitav život. Oni joj daju osećaj da je vredna, cenjena, zanimljiva, i sjajan su način da devojčica nauči kako se stiče poverenje u muškarca.

4. Zaslužuješ najbolje!
Kada tata kaže ovu rečenicu, to ćerki uliva veliko samopouzdanje. U budućnosti će znati da ceni sebe, zbog čega će donositi dobre odluke.

5. Uspećeš!
Vera oca u ćerkine sposobnosti daje detetu poverenja u sebe i jača njegovu snagu i volju da nastavi dalje. Svaki tata mora da podržava svoju ćerku - to je garancija za dobru budućnost!

Odnos sa ocem u mnogome određuje kasniji odrasli i porodični život ćerke. Ona od malih nogu gleda kako se tata odnosi prema mami i usvaja te vrednosti. Ćerke najčešće nesvesno za sebe biraju muškarca sličnog njihovom ocu i zato, ako želi dobro svojoj ćerki, tata mora da bude dobar uzor. Otac uči ćerku društvenim veštinama, otvorenosti prema ljudima, sposobnosti da ne potiskuje emocije i daje joj samopouzdanje. Ako odrasta okruženo ljubavlju oca, naravno i majke, žensko dete kasnije zna i samo da pruži ljubav drugima na pravi način, ali i da nađe pravu ljubav za sebe.
stil.kurir.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...