Muškarci otkrivaju zašto više ne žele seks sa svojim partnericama


razvod-erekcija-seks-veze
Iako uglavnom prevladava mišljenje da su muškarci stalno zainteresirani za seks, u stvarnosti je veliki broj muškaraca koji imaju nizak libido. Na smanjenu želju za seksom ne utječu samo hormoni, nego i brojni psihološki razlozi. Donosimo ti neke od najčešćih razloga koje su ispitani muškarci naveli kao razlog radi kojeg su prestali imati seksualne odnose sa svojim partnericama.

Prema istraživanju koje je provedeno za knjigu: "Why Men Stop Having Sex: Men, The Phenomenon of Sexless Relationships, and What You Can Do About It", ("Zašto su muškarci prestali voditi ljubav: Muškarci, fenomen veza bez seksa, i što možeš poduzeti"), Boba Berkowitza i Susan Yager - Berkowitz ovo su najčešći razlozi:

Erektilnu disfunkciju: 30 posto ispitanih muškaraca je navelo kao razlog, dok je 39 posto ispitanih žena navelo isti razlog zašto njihovi partneri nemaju odnose s njima.
Preranu ejakulaciju: 16 posto muškaraca i 20 posto žena prijavilo je kao razlog.
Odgođenu ejakulaciju ili potpunu nemogućnost ejakulacije: 15 posto muškaraca navelo je kao razlog, a 27 posto žena potvrdilo.

Trideset i četiri posto muškaraca navelo je depresiju kao razlog, a 57 posto žena navelo je isti razlog za svoje partnere. Neki lijekovi smanjuju libidu izjavilo je 21 posto muškaraca i 26 posto žena. Samo jedan posto muškaraca kao razlog je navelo svoju homoseksualnost i dva posto žena potvrdilo. Pretjeranu zaposlenost navelo je samo šest posto muškaraca, a 18 posto žena smatra da su njihovi partneri prezauzeti da bi imali spolne odnose.

Psihološki razlozi zbog kojih muškarci ne žele seks
Tri posto muškaraca je izjavilo da jednostavno nisu zainteresirani da uopće započnu seks. Njih 25 posto izjavilo je da nisu zainteresirani za seksualni odnos s drugom osobom i da radije masturbiraju. Ovo su samo neki od razloga zašto muškarci ne žele seks sa svojim partnericama, ali ovo su glavni razlozi:
·        Moja partnerica nije zainteresirana za eksperimentiranje u krevetu, izjavilo je 68 posto muškaraca i 14 posto žena.
·        Moja partnerica ne uživa u seksu, izjavilo je 61 posto muškaraca i 10 posto žena.
·        Ljut sam na svoju partnericu, navelo je kao razlog 44 posto muškaraca i 45 posto žena.
·        Dosadno mi je, razlog je za odustajanje od seksa za 41 posto muškaraca, a to je potvrdilo 31 posto žena.
·        Partnerica je depresivna, reklo je 40 posto muškaraca i 36 posto žena.
·        Partnerica mi više nije seksualno privlačna, smatra 32 posto muškaraca i 40 posto žena.
·        Imam ili sam imao ljubavnicu, razlog je za 20 posto muškaraca i 19 posto žena.

Što poduzeti?
Prema knjizi  "Why Men Stop Having Sex: Men, The Phenomenon of Sexless Relationships, and What You Can Do About It", muškarci zapravo žele seks i zato s njima treba razgovarati i aktivno slušati u čemu je njihov problem. "Pokazalo se da erektilna disfunkcija, gledanje porno sadržaja na internetu, pa čak ni preljubi nisu razlog za razvod", kaže dr. Bob Berkowitz. Žene koje ne žele voditi ljubav sa svojim partnerima uglavnom navode iste razloge kao i muškarci. Ovo su neki od prijedloga kako vratiti strast u vezu:
·        Razgovarajte i recite jedno drugom što želite i ne želite.
·        Vratite romantiku u vezu.
·        Probudite senzualnost (oboje "izađite iz svojih glava" i više slušajte tijelo).
·        Zavodite se.
·        Naučite nove seksualne tehnike, tako ćete prevladati dosadu.
Istraživači koji su radili na knjizi nisu uzeli u obzir teškoće koje pojedinci imaju zato jer su bili izloženi seksualnom zlostavljanju i religijskim represijama.
miss7zdrava.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...