Knedle s jagodama: Izgledaju sjajno, sočne su, ukusne i jednostavno se pripremaju


jagode-knedle-desert-kolači-recepti
Sezona je jagoda pa je samim time sve puno recepata koji uključuju ovo voće
Pronašli smo zanimljiv recept za knedle, odnos okruglice punjene jagodama
Neće ti biti potrebno puno vremena, a okus i izgled jela će te oduševiti
Sezona je jagoda pa tražimo što više zanimljivih deserata u koje možemo staviti mnogima omiljeno voće. Tako smo naišli na recept za knedle punjene jagodama. Knedli, odnosno okruglice, jelo je koje je vjerojatno svatko od nas probao u životu. Vrlo su jednostavne za pripremu, a zasitne i ukusne. Volimo ih jesti sa šljivama i marelicama, no ovaj recept nam se čini jako zanimljiv. Na Instagram profilu Slatki svijet oduševio nas je njihov izgled, a sam postupak nije kompliciran.

Sastojci:
1 kilogram krumpira
2 jaja
50 grama maslaca
prstohvat soli
400 grama glatkog brašna
12-16 većih jagoda
100 grama kokosa
aroma maline ili jagode
2 vanilin šećera

Priprema:
Krumpir skuhaj u ljusci, a nakon što je kuhan oguli mu ljusku te dodaj maslac i malo soli. Od krumpira napravi pire te pusti da odstoji.
U ohlađeni pire krumpir dodaj jaja te dobro izmiješaj. Zatim dodaj brašno te napravi glatko tijesto od kojeg ćeš oblikovati knedle. U svaku knedlu utisni jednu jagodu.
Na vatri zagrij vodu, a kad zakipi ubaci nekoliko knedli. Kada isplivaju na površinu, kuhaj ih još 10 minuta, a kada su kuhane, izvadi ih izvode te ocijedi višak.
U posudu s poklopcem stavi kokos te mu dodaj nekoliko kapi arome jagode ili maline. Zatvori posudu i dobro je protresi. Dobit ćeš obojeni kokos u koji dodaj vanilin šećer.
Knedle izvađene iz vode stavi u smjesu obojenog kokosa i vanilin šećera te ih dobro uvaljaj.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...