Kažu da je ovo eliksir za podmađivanje, a sadrži samo dva sastojka!


med-bijeli-luk-eliksir-lijek-iz prirode-ljepota-podmlađivanje
Med i beli luk naoko dve nespojive namirnice, a svaka od njih pruža organizmu višestruku dobrobit za zdravlje. Prema nekim kulturama spoj meda i belog luka je recept tajnih eliksira za pomlađivanje.

Beli luk je snažan prirodan antibiotik, pozitivno kako je dokazano deluje na kardiovaskularni sistem, kožna oboljenja, infekcije, viruse, imuni sistem. Vrlo je delotvoran protiv neugodnih bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Antibiotičke osobine belog luka direktna su posledica alicina proizvedenih iz sirovog čistog zdrobljenog belog luka.

Kuvanjme se ta svojstva gube pa kuvani beli luk gotovo da i nema nikakvu vrednost kao antibiotik, iako i tako on uvek zadržava i neke druge svoje prednosti kao namirnica.

Med takođe kao i beli luk ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Šta još više unutar ovih stranica napisati o medu a da to niste znali i/ili pročitali?

Kombinacijom te dve lako dostupne i zdrave namirnice organizmu daju veliku potporu u borbi protiv upale grla, prehlade ili gripa.

Sa medom, beli luk postaje ukusniji i onima koji ga ne mogu pre svega zbog mirisa “ni smisliti”. Tako se preporučuje, posebno dolaskom zimskih meseci, da držite bar jednu teglu ove zdrave kombinacije na dohvat ruke. Na prvi znak upale grla, prehlade ili početka gripa,a ove kombinacije svakih sat do dva tokom dana. Nastavite li konzumaciju nakon dva tri dana zbog bolesti ili kod preventivne konzumacije jedan do dva čena za dan biće sasvim dovoljna.

Iako se med ne čuva kao što znate u frižideru, ovu kombinaciju spremite na hladno dakle u frižider, tako da ćete biti spremni za zimu i biće vam pri ruci kada se počnete osećati bolesno. Odlučite li sami pomešati te dve namirnice nakon mešanja pričekajte dva do tri dana, dok se ukusi ne stjedine, uostalom postaju bolji stajanjem. Možete staviti i mleveni beli luk ukoliko vam je pri ruci, nećete pogrešiti.

Sastojci:
1 tegla sa poklopcem
1 kašičica očišćenog i odvojenog u čenove češnjaka
1/2kg bagremovog meda

Priprema:
Napunite posudu sa lukom i prelijete ga medom. Ostavite smesu da odstoji 3-4 dana, a zatim stavite u frižider gde ćete to čuvati do godinu dana (ili sve dok ne potrošite)
espreso.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...