Kako naneti proizvode za negu kako biste pojačali njihov efekat?

legs-legs_car-body-body_care-beauty_tools-tips_for_bether_look-legs_workout
Danas nam proizvođači kozmetike nude proizvode sa inovativnim formulama koje svakim mesecom postaju sve bolje, gotovo savršene. Međutim, svaki dermatolog će se složiti u jednom: kako koristite jedan kozmetički proizvod je mnogo važnije od njegovog visoko efikasnog sastava. Postoje glavna pravila za upotrebu proizvoda za negu. Naravno, ukoliko želite da se uverite u što bolju njihovu efikasnost.

Prvo pravilo: pre svega, treba da izaberete negu u skladu sa stvarnim potrebama kože. Promene spoljnih faktora, ishrane ili navika mogu uticati na njeno stanje. Koža može postati suva, dehidrirana ili obrnuto – masnija i sklona osipima.

Drugo pravilo: nežno čišćenje. Sredstva za čišćenje ne bi trebalo da uklanjaju samo šminku i nečistoće pomešane sa sebumom, već i da čuvaju zaštitni hidrolipidni plašt kože. Dokazano je da pravilno (tj. nežno) čišćenje poboljšava prodiranje aktivnih sastojaka. U suprotnom, deo resursa kreme biće potrošen na obnavljanje prirodnog hidrolipidnog filma, a krema će raditi manje efikasno.

Treće pravilo: nakon čišćenja vodom preporučljivo je koristiti tonik koji momentalno obnavlja pH vrednost kože, vlaži gornje slojeve i podstiče dublju i ravnomerniju penetraciju kreme.

Četvrto pravilo: pravilna tehnika nanošenja kreme. Koristite minimalnu količinu kreme. Važno je steći osećaj hidratacije i ishrane, ali ne dozvoliti višak sredstava na koži. Ostatak kreme ne samo da se upija u kožu, već može dovesti i do neželjenih reakcija (začepljenje pora, množenje bakterija, upala). Ako niste sigurni da li se krema potpuno apsorbovala, ostatak izbrisati peškirom 10 minuta nakon nanošenja. To važi i ujutru - pre nanošenja šminke, i uveče - pred spavanje, tako da koža „diše“.

Nanesite kremu duž linija za masažu bez istezanja kože, u kombinaciji sa laganom masažom. Dakle, tamni krugovi ispod očiju pomoći će uklanjanju kreme za područje oko očiju rashladnim aplikatorom u kombinaciji sa tehnikom limfne drenaže. Da biste posvetlili kožu i vratili zdrav sjaj zahvaljujući poboljšanoj mikrocirkulaciji, pomoći će lagana masaža prstima od centra do periferije.

Peto pravilo: pre nanošenja kreme koristite proizvode za intenzivnu negu (serum, koncentrat). Deluju u dubljim slojevima kože i omogućavaju vam da brzo postignete željeni efekat.


Šesto pravilo: zaštitite svoju kožu od agresivnih faktora okoline, posebno sunca, tako da efekat nege traje duže.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!