Donosimo neke od trikova uz koje će vaša kosa rasti brže, biti zdravija i sjajnija….


kosa
Postoji nešto zaista zadovoljavajuće i inspirativno u dugoj prekrasnoj kosi. Osim što je lijepa kosa ukras svake žene, dokaz je da vodite brigu o svom tijelu. No, ponekad, koliko god strpljivi bili, ona nekako da naraste.

Kosa raste oko 1 centimetar mjesečno, ali nekad je njen rast usporen zbog različitih čimbenika. Donosimo neke od trikova uz koje će vaša kosa rasti brže i biti zdravija i sjajnija.

Doznajte što usporava rast vaše kose
Ako mislite da vaša kosa ne raste dovoljno brzo, vrijeme je za istragu. Ponekad je riječ o stresu ili nezdravoj prehrani. Zdrava prehrana prepuna vitamina B12 i proteina i složeni ugljikohidrati mogu učini veliku razliku. Stres možete regulirati vježbajući yogu, meditacijom i pilatesom. Također kada je fenirate, pokušajte to učiniti na što prirodniji način, kako bi izbjegli pucanje vrhova.

Brinite se o svom vlasištu
Vaše vlasište je mjesto od kojeg sve počinje. Kako bi ga održali zdravim koristite prirodne proizvode koji ne isušuju i nadražuju vlasište i ponekad posegnite za pilingom, koji će omekšati vaše vlasište. Masaža je također dobar način za pokretanje folikula i ujedno će vas i opustiti.

Riješite se ispucalih vrhova
Sigurno jedan od najvećih problema svake žene kada je riječ o njezi koze su ispucali vrhovi. Koristite hranjive maske i regeneratore, i redovito odlazite kod frizera, kako bi vaši vrhovi bili zdravi, a kosa brže rasla.

Koristite dodatke prehrani
U današnjem užurbanom tempu života, nismo uvijek u mogućnosti zdravo se hraniti. Zato je prikladno uzimati vitamine i minerale u obliku dodataka prehrani. Biotin, vitamini B skupine i aminokiseline poboljšat će rast vaše kose.

Poslušajte ove korisne savjete i sigurni smo kako ćete kroz par mjeseci imati zdraviju i dužu kosu.
cover.style

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...