5 naslova koji će vas držati u neizvjesnosti do posljednje stranice


čitanje-knjige-odmor-vikend-ANDRE_ACIMAN-CLARE_MACKINTOSH-GAIL_HONEYMAN-GILLIAN_FLYN-JOJO_MOYES-NESTALA-S_ELEANOR_OLIPHANT_JE_SVE_U_NAJBOLJEM_REDU-SVE_SAME_LAŽI-VIKEND_U_PARIZU-ZOVI_ME_IMENOM_SVOJIM
Ukoliko tražite knjigu koju nećete ispuštati iz ruku do posljednje stranice, sa nepredvidljivim obratima i zapletima koji će vas držati u neizvjesnosti donosimo pet naslova koji će učiniti upravo to. Činjenica da je o nekim od ovih naslova snimljen filma ne umanjuje neizvjesnost same radnje, vjerujte nam na riječ.

Nestala – Gillian Flyn
Jednoga vrućega dana u gradiću North Carthage uz Mississippi Nick i Amy spremaju se proslaviti petogodišnjicu braka. U planu je večera, a Amy je kao i svake godine priredila igru traženja. No proslave nema, jer je Amy nestala.

Nick i Amy završili su u provinciji nakon što su se u New Yorku njihove karijere u izdavaštvu našle pred zidom. Amy je oduvijek bila savršena djevojka, beskrajno inteligentna i lijepa, uzor svojim roditeljima piscima za seriju romana, a Nick je bio istinsko oličenje američkog sna, čovjek koji je došao iz provincije i uspio. Amyin dnevnik otkriva naličje njihova naizgled savršenog braka.

Potraga za nestalom Amy postaje nacionalna vijest broj jedan, a Nick, jedini pravi osumnjičenik, više nije onaj zlatni dečko provincijskoga gradića, već neko sasvim drugi. Ali ni Amy nije onakva kakvom se čini… Što je istina, a što laž i što se krije iza savršene bračne fasade, tema je romana “Nestala”.


Sve same laži – Clare Mackintosh
Policija govori o samoubistvu.
Anna govori o ubistvu.
Niko od njih nije u pravu.

Prije godinu dana Caroline Johnson odlučila je brutalno okončati svoj život: isplanirala je šokantno samoubistvo, identično onome koje je učinio njezin suprug i koje se dogodilo samo nekoliko mjeseci ranije.
Njihova kći, Anna, teško se miri s njihovom smrću. Sada kada ima vlastito dijete, Anni majka fali više nego ikad i počinje dovoditi u pitanje smrt svojih roditelja.
Ali kopajući po prošlosti, ugrozit će svoju budućnost.

Katkad je sigurnije pustiti laži na miru…


Zovi me imenom svojim – Andre Aciman
Italija, 1983. Eliju je sedamnaest godina i ljeto već po običaju provodi u porodičnoj vili iz 17. vijeka, na samoj obali mora. Kao i svake godine, po pozivu, u vilu se na šest nedelja useljava mladi naučnik, koji ima mogućnost da u očaravajućoj atmosferi, među intelektualcima i pod italijanskim suncem, pripremi svoj rad za objavljivanje. Zauzvrat, treba da pomaže Eliovom ocu, profesoru, oko korespondencije i papirologije.

A gost za to ljeto je dvadesetčetvorogodišnji Oliver. U otkopačnoj košulji i s tajanstvenim osmijehom na preplanulom licu, Oliver se jednog dana, kao sam duh ljepote i strasti, pojavljuje iz taksija, u drvoredu borova, i odmah sve osvaja svojom ležernom prirodom. Ali ono što će Oliver probuditi u Eliju biće mnogo više od obične simpatije.


S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu – Gail Honeyman
Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne fali njenom pažljivo organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s njenom majkom.


Vikend u Parizu i druge priče – Jojo Moyes
Nell ima dvadeset šest godina i nikad nije bila u Parizu. Nikad ranije nije bila na romantičnom vikendu – bilo gdje. Putovanje u inostranstvo zapravo nije njena stvar. No, kad Nellin dečko ne uspije doći na njihov mini-odmor, ona ima priliku dokazati da svima- uključujući i sebe – da griješe.

Sama u Parizu Nell nalazi verziju sebe za koju nikada nije znala da postoji: nezavisnu i neustrašivu. Da li bi se ovo moglo pokazati kao najdostojniji vikend u njenom životu?

Smiješan je, šarmantan i neodoljiv  „Vikend u Parizu i druge priče“ od Jojo Moyes roman je koji morate pročitati.

soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...