5 načina da poboljšate svoj seksualni život


romantic-sex_life-sex-love-love_tips-how_to_have_passion_in_relationship
Želiš uvesti promjene u svoj seksualni život? Željni ste eksperimentisanja, povezivanja sa partnerom na višim nivoima ili jednostavno želite isprobati nešto novo. Mi smo prikupili praktične savjete o tome kako da poboljšate i unaprijedite svoj seksulani život.

 Oslobodi energiju svog tijela na nov način
Energiju svog tijela možeš da oslobodiš i ojačaš na časovima joge ili pilatesa. Jednom kada ostvariš vezu sa vlastitim tijelom, uvidjećeš koliko jače osjećaš povezanost sa tijelom svog partnera.

Jedno istraživanje je pokazalo da su povezani, ali seksualno neaktivni ljudi skloni osjećaju tuge i samokritičnosti. Zbog toga je bitno da povratiš svoju seksulanu moć pronalaženjem novih načina da se krećeš i da se osjećaš udobno u svom tijelu.

Aktiviraj dopamin novim aktivnostima
Stručnjaci kažu da su dopamin i druge hemikalije u mozgu direktno vezane za fizičku privlačnost i romantičnu strast, zbog čega bi spajanje partnera kroz novu zajedničku aktivnost moglo pomoći da se izazove uzbuđenje.

Isprobajte neku aktivnost koja bi vas oboje mogla oduševiti ili uplašiti, jednostavno, izazvati uzbuđenje. Isprobajte da odete u zabavni park, da idete na planinarenje skupa, da idete na plivanje ili jednostavno odlučite da skupa trčite ili izrađujete neku rukotvorinu zajedno.

Opustite se uz ljubavni film
Vikend je idealno vrijeme za oboje da se opustite i izdvojite vrijeme za samo vas dvoje. Pronađite film koji bi vas opustio i držao pažnju, udobno se smjestite u toplini svog doma, pripremite hranu i uživajte u noći koja je samo vaša.

Razgovaraj sa partnerom tokom seksa
Razgovor tokom seksa može podstaknuti bujicu hormona i seksualnih impulsa u tvom tijelu. Isto tako, tišina tokom seksa može biti prilično neugodna. Podijeli s partnerom sve svoje fantazije, pa čak i one koje nisi spremna ostvariti.

Nedostatak komunikacije često dovodi do izostanka seksa u vezi. Vježbajte dugim razgovorima da povratite strast u vaš odnos. Nemoj se obeshrabriti onim što tvoj partner kaže. Samo zapamtite oboje da je otkrivanje onoga što je pogrešno u vašem odnosu dio nastojanja da se to popravi.

Postoje rješenja ako ste spremni na kompromis. Njegovanje intimnosti često može biti jednostavno ukoliko ste oboje raspoloženi da učestvujete u razgovoru, u radu na unapređenju odnosa.

Budite spontani
Nakon nekog vremena, svi parovi stvore “rutinu seksa”. Neki preferiraju seks ujutro, neki prije spavanja. Bilo kako bilo, promijenite rutinu! Pronađi pola sata u danu, kada to tvoj partner najmanje očekuje i iznenadi ga.

Naravno, pokušaj prepoznati je li partner u istom raspoloženju i nemoj ga “zaskočiti” u trenutku kada je njegova seksualna energija na nuli.

Možda ti je zanimljivo i ovo: Da li biciklizam narušava seksualno zdravlje kod muškaraca?

Zajedničkim snagama učestvujte u poboljšanju svog odnosa. Isprobavajte, igrajte se, pomjerajte granice svog odnosa i uživajte u blagodatima svega što ste stvorili i što ćete tek da stvorite.
zdravija.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!