Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa


Ovih su dana i oni najstaloženiji vjerojatno zabrinuti za zdravlje i budućnost sebe i svojih bližnjih, tu i tamo ih muče nagle promjene raspoloženja, a posve nepozvani u misli se ušuljaju anksioznost i panika zbog čega se sve može doimati mnogo gorim nego što jest.

Premda se može činiti kao glupost o kojoj se sad “nemamo vremena brinuti jer imamo pametnije stvari na umu”, očuvanje duševnog mira i kontroliranje stresa blagotvorno će djelovati na vašu psihu, ali i na vaše fizičko stanje i vaš imunitet. Osim što se moramo pobrinuti da se ne zarazimo virusom, na listi prioriteta trebalo bi nam biti i to da se ne zarazimo (podjednako lošom, ako ne i štetnijom) panikom. Ako ste među onima koji već danima nisu vidjeli prijatelje kojima se mogu bez zadrške pojadati i osjećate se otuđeno, usamljeno i potonulo, iskoristite tehnologiju u svoju korist kako biste svoj um okupirali pozitivnim mislima i pomogli si da se opustite. Pronašli smo četiri sjajne besplatne aplikacije koje možete preuzeti na svoje telefone. Malo pozitivnih misli sigurno će ovu situaciju učiniti podnošljivijom, a možda stvorite i navike koje će vam inače dobro doći u svakodnevnom životu.
  
Gratitude Garden


Gratitude Garden je aplikacija koja se bazira na prakticiranju zahvalnosti. Ako vam se u ovom trenutku čini da nemate na čemu biti zahvalni, ova je aplikacija kao stvorena za vas jer će vas navesti da svakog dana promislite što je to dobro u vašem životu, a Gratitude Garden će vas zauzvrat i nagraditi.

Sanvello


Sanvello je aplikacija koju koristi više od 3 milijuna ljudi diljem planeta, a služi kao maleni mobilni psihijatar/guru. Aplikacija će vas u dobroj staroj maniri psihoterapeuta na početku pitati kako ste, a omogućit će vam i mnogo vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u sadašnjem trenutku.


ThinkUp je sjajna aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, a koju su preporučili magazini kao što su Inc., Bazaar, Cosmopolitan i Marie Claire. ThinkUp aplikacija nudi pozitivne motivacijske citate vezane uz karijeru, zdravlje, vježbanje, samopouzdanje… A dobra je stvar što ih možete snimiti vlastitim glasom i puštati po potrebi.

Atmosphere


Atmosphere je aplikacija koja se bazira na umirujućim zvukovima poput onih koje čujemo u šumi, pored mora, u podmorju ili pak zvukova ljetnog pljuska ili grmljavine. Zvukovi ove aplikacije mogu vam poslužiti kao odlična kulisa za yogu ili meditaciju, ali i za vrijeme rada ili kada želite zaspati.
elle.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...