Doručak za mršavljenje i namirnica s kojom gubite više kilograma


dorucak-mrsavljenje-jaja
Želite li izgubiti kilograme, nemojte preskakati doručak. Studije potvrđuju da bi se na jelovniku trebala naći i jaja.

Studija objavljena u časopisu International Journey of Obesity pokazala je da su jaja izvrstan saveznik u mršavljenju. Tijekom dvomjesečnog istraživanja praćene su dvije grupe pretilih osoba na dijeti. Od toga je jedna grupa jela dva jaja za doručak, a druga je grupa uživala u pecivima.

Obje su grupe unosile istu količinu kalorija u prvom jutarnjem obroku, no u 65 posto slučajeva više su kilograma izgubile žene i muškarci koji su jeli jaja.

Uz to, rekli su da imaju više energije od ispitanika koji su dan započinjali obrokom na bazi ugljikohidrata te da im se znatno smanjio indeks tjelesne mase.

Ti rezultati ne čude nutricioniste, koji jaja smatraju odličnim izvorom bjelančevina koji učinkovito zasićuje i sprječava prejedanje u ostatku dana.

Uz to pomažu u regulaciji dobrog kolesterola, a bogati su vitaminom B12 i kolinom, koji osigurava normalno funkcioniranje svih stanica u organizmu.

Treba imati na umu da se u stotinu grama jaja nalazi oko 160 kalorija, no da se ta brojka povećava s obzirom na termičku obradu, odnosno prženjem ili pečenjem u maslacu ili ulju.

Za dijetalni način prehrane najprihvatljivije je kuhanje jaja te sljubljivanje te namirnice s povrćem u finu salatu.
zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...