Da li je ovo zamjena za Dalgona kavu?


Dalgona kava je zadnjih tjedana preuzela društvene mreže i kuhinje ljudi. Svi žele složiti ovu lijepu i finu Insta kavu. Sada se pak pojavila malo drugačija verzija, a iako se činilo nemoguće – ova izgleda još bolje.
dalgona-kafa-tik_tok-instagram-napitak
Internet je pun različitih tutoriala i hackova kako nešto napraviti, a neke od tih stvari postanu ultra popularne, čak iako se ne radi o ničemu posebnom. Dobar primjer je i Dalgona kava koja trenda već neko vrijeme. Krenula je na TikToku i odjednom je bila po cijelom internetu. Miksanje kave s vodom i šećerom kako bi dobili pjenasto-kremastu smjesu koju onda stavljamo u čašu na hladno mlijeko, nije ništa revolucionarno, ali zaludilo je svijet.

Super način za napraviti lijepu i finu hladnu kavu koja je savršena za ljeto. Sada se na Instagramu pojavio recept za nešto slično, što će se svidjeti onima koji ne vole piti kavu. I izgleda još bolje. Jedna se djevojka sjetila super načina kako napraviti beskofeinsku verziju. Radi se o pjenasto-kremastoj verziji čokoladnog mlijeka. U ovom slučaju, čokoladnog mlijeka od jagode. I kod nas je neko vrijeme postojao Nesquick od jagode, a iako ga više nije toliko lako za naći, u dućanima ima različitih prahova za napraviti vruću čokoladu, s okusom jagode ili vanilije. Za ovaj ti recept treba nešto takvo, a ovisno kakvu želiš boju svog napitka biraj okus kakaa koji ćeš koristiti – običan će ispasti kao Dalgona kava, od jagode ružičasti, a od vanilije elegantno bijelo-žuti.
Treba ti jedna žlica (normalne veličine, ne mala) kakaa (običnog ili od jagode) i 4 žlice vrhnja za šlag. Sve sastojke stavi u jednu zdjelu i miksaj ih dok ti ruka ne otpadne. Nakon toga smjesu stavi žlicom na hladno mlijeko koje si prije ulila u čašu. Po želji, dodaj i koju kockicu leda. I tvoj napitak je spreman za fotkanje!
teen385.com/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...