4 home-made maski za lice koje se prave u nekoliko koraka


mask_for_face-beauty-beauty_tips-facial_mask-home_made_facial_mask-home_made
Nije lako naći savršenu masku za lice, ali postoji mogućnost da se barem jedna takva krije na vašim kuhinjskim policama.

Maske su oduvek bile među top 3 proizvoda, kada je beauty rutina u pitanju. Idealne su za otklanjanje umora posle stresnog dana na poslu, u smanjenju pora ili borbi sa masnoćom. Ali umesto da danima tragate za jednom takvom, iskoristite nekoliko trenutaka I napravite vašu savršenu.

Maska za dehidriranu kožu
Potrebno je...
- 1/2 avokada
- 1 kašika meda
- šaka ovsenih pahuljica

Kako deluje:
Med je odličan sastojak koji pomaže koži da zadrži vlažnost bez osećaja masnoće – ali to nije sve. Umasiravanje meda na lice, pomaže u otklanjanju ožiljaka i potpomaže regeneraciju kao i zarastanje tkiva. A zahvaljujući ultra hranljivim uljima, dodatak pirea od avokada otkloniće svaku hrapavost zbog čega će vaša koža postati sa svilenkasto glatka. Ukoliko nemate avokado, možete ga zameniti sa 3 kaške domaćeg mleka koje će uz pomoć mlečne kiseline uraditi nežan piling i očistiti lice bez dodatne iritacije. Dovoljno je da maska odstoji na licu 15 minuta, a zatim je mlakom vodom sperite.

Maska za poboljšanje teksture i neujednačenost kože
Potrebno je...
- 1 kašika jogurta
- 1 kašika meda

Kako deluje:
Baš kao i mleko, jogurt sadrži veliku koncentraciju mlečne kiseline koja može učiniti usklugu koži u otklanjnaju grubih i neuglednih površinskih ćelija. Zahvaljujući medu, koža će biti neverovatno glatka, dok dodavanje kurkume može biti korisno za borbu protiv pigmentacija, pogotovo kada se radi o flekama od sunca.

Maska za blistavost kože
Potrebno je...
- 1 kašika kakao praha
- 1/4 ananasa
- 1 kašika aloe vera gela

Kako deluje:
Aloe vera je puna vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12, što znači da ima značajna svojstva umirivanja i hidratacije kože sa kojim je se teško uporediti. U kombinaciji sa ananasom- koji će rastopiti mrtve ćelije kože, ova maska će negu vaše kože podići na jedan viši nivo. Međutim, dodatak kakao praha u to, ovu sadržinu čini apsolutno magičnom. Kada se mešavina nanese na čistu kožu, akcenat je na pojačanoj cirkulaciji i otklanjanju naduvenog izgleda. A recept je jednostavan – pomešajte ova tri sastojka, ostavite da odstoje deset minuta, a zatim je maska za blistavu kožu spremna.

Maska za protiv akni
Potrebno vam je...
- 1 kašika meda
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1/2 kašičice morske soli

Kako deluje:
Lekovita svojstva meda smo već pomenuli, zato je bitno da objasnimo i koliko je kurkuma sjajna. A tu ne govorimo samo o crvenilu i pigmentacijama. Kurkuma je odlična za umornu i kožu sklonu aknama jer deluje protivupalno i antibakterijski. Uključivanje soli u ovu recepturu pooći će u čišćenju kože, zbog čega ovakva kombinacija smanjuje infekcije, iritacije, otekline i višak sebuma, koji zapravo i blokiraju pore i dovode do pojave fleka i potkožnih bubuljica. Treba vam savršeno čista koža? O da! Pomešajte ove sastojke, a zatim uz pomoć četkice ih nanesite na lice i ostavite da deluju 15 minuta pre nego što ih isperete tolom vodom.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!