Promjenite svoj način razmišljanja za sretniji i ispunjeniji život


NAČIN_RAZMIŠLJANJA-POZITIVNE_MISLI-PROMJENA-SREĆA-ZDRAVLJE-ŽELJE-ŽIVOT
Svaka promjena počinje u vama i jedina osoba koja može napraviti promjene jeste vi. Ako želite pozitivne promjene u svom životu, potrebno je prije svega promijeniti svoje razmišljanje, a s tim i svoje postupke

Svako od nas želi imati sretniji i ispunjeniji život i to je sasvim razumljivo. Za svakog od nas pojam sreće ima drugačije značenje, zavisno od toga šta vas lično čini sretnim. Nekome je to zdravlje, ljubav, prijateljstvo, dok je za druge to prestiž i novac. Zato se zapitajte šta za vas predstavlja sretan i ispunjen život i šta i koliko činite da biste takav život imali.

Sigurno ste čuli za izreku – sami sebi smo najveći neprijatelji, i to je tačno. Na neke životne situacije i okolnosti ne možemo uticati, ali kako razmišljamo i na koji način posmatramo stvari, to zavisi isključivo od nas. Jedino mi možemo promijeniti svoje stavove i način na koji doživljavamo svijet oko sebe i vlastiti život.

Uvijek i u svemu najvažnije je biti ono što jeste, ne mijenjati se ni zbog koga. Jedino što trebate je truditi se uvijek biti najbolja verzija sebe. Ako ste nezadovoljni svojim reakcijama na određene situacije, ako osjećate bijes, zavist ili preveliku brigu oko nečega, pokušajte shvatiti zbog čega je to tako, te raditi na promjenama da budete smireniji, zahvalniji i opušteniji. Ako želite promijeniti svoju tjelesnu težinu, nije samo važno vježbati do iznemoglosti i izgladnjivati se, da biste izgledali onako kako želite, već je vrlo važno i kako se osjećate. Ako ćete pri tome naštetiti svom zdravlju, sigurno se nećete osjećati ispunjeno i sretno čak i ako izgledate savršeno.

Zdravlje, fizičko i mentalno, vjerovatno je jedan od osnovnih preduslova za sretan i ispunjen život, iako naravno nije jedini. Ako se ne osjećate zdravo, a ništa ne mijenjate po tom pitanju, vrijeme je za promjene. Razmislite o tome kako se hranite, kakav stil života vodite i da li ste dovoljno aktivni. Promijenite svoju ishranu, hranite se zdravo, ako pušite prestanite odmah i počnite se baviti bilo kojom fizičkom aktivnošću. Ne budite pasivni, već uzmite stvari u svoje ruke kada je vaše zdravlja u pitanju.Biti zdrav stanje je potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti. Šta to znači? Biti zdrav ne podrazumijeva samo fizičko, već i vaše psihičko zdravlje. Vaše misli i razmišljanja moraju biti pozitivna, a ne negativna, da biste bili sretni i zadovoljni u životu.

Socijalno blagostanje važan je faktor u sretnom i ispunjenom životu, ali nije presudan. Ako ste novčano obezbijeđeni i imate sve materijalne stvari u životu, ne znači da ćete biti i sretni. Neke ljude ni svo bogatstvo svijeta neće učiniti sretnima, dok je drugima i malo novca dovoljno da bi se osjećali zadovoljnim. Ne zaboravite da sreću čine male stvari. Pa i ako imate bogatstvo, a nezadovoljni ste,  pomozite onima koji imaju manje od vas. Malo šta čovjeka čini tako ispunjenim i sretnim, nego kada zna da je mogao i uspio nekoga usrećiti i pomoći mu. Ta pomoć ne mora biti novčane prirode, nekome itekako možete pomoći savjetom, podrškom i ljubavlju. Vjerujemo da ćete se osjećati mnogo bolje kada znate da ste na nekoga uticali pozitivno.

Budite zahvalni na svemu u vašem životu, na dobrim, ali i na lošim stvarima. Jer sve se dešava s razlogom, pa tako i te loše stvari. Izvucite iz njih ono najbolje, učite iz njih i budite svjesni da su vam se možda morale desiti da biste vi postali bolja osoba. Ništa osobu ne čini nezadovoljnom i nesretnom, nego nezahvalnost i neprihvatanje okolnosti koje ne može promijeniti. Prihvatite sve svoje mane, naročito tjelesne, one vas čine posebnima. Ako imate neki invaliditet, to nije razlog da budete očajni i povučete se u sebe. Vi ste borac, nešto vam je oduzeto u životu, ali ste zbog toga postali jači i zahvalniji na svemu ostalom što imate.

Nikad ne stavljajte sebe iznad drugih i ne smatrajte se superiornijim. Svaka osoba posjeduje svoje vrline i mane, pa tako i vi. Ego je taj koji vas može spriječiti da osjećate istinsko zadovoljstvo i sreću. Imajte razumijevanja za druge, suosjećajte s njima i jedino tada možete očekivati da takav stav i drugi imaju prema vama. Kada ste prihvaćeni u društvu i kada to društvo prihvatate, život će vam bili lakši i sretniji.

Suočite se sa svojim strahovima. Strahovi nas sprječavaju da živimo život punim plućima. Ne zaboravite da su to najčešće samo naše misli koje imaju malo veze s realnošću. Strah od bolesti, gubitka posla, budućnosti ili bilo čega drugog možete ignorisati, ali će s vremenom postajati sve veći u vašoj glavi. Suočite se s njima i preuzmite kontrolu nad svojim mislima i životom.

Naučite živjeti i uživati u trenutku, ne živite u prošlosti i ne opterećujte se budućnošću. Prošlost ne možete promijeniti, a na budućnost ne možete uticati. Opustite se i uživajte u sadašnjosti u kojoj ćete promijeniti razmišljanje na bolje, te učiniti sadašnjost ispunjenom i sretnom, a tada možete očekivati bolju i svjetliju budućnost.
soeursmagazine.com/

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO