Modni Feng Shui: Znate li da određena odjeća stvara lošu energiju?


odjeća-fashion-feng_shui-energija
Feng Shui kaže: odjeća koju nosimo ima određenu energiju i može imati značajan uticaj na naš život.
Možda zvuči nevjerovatno, ali naše je da vas upozorimo.

1.   Stara i rastezana odjeća
Prema Feng Shuiju, stara i rastezana odjeća ima snažnu negativnu energiju, što nam se čini vrlo logično. Rastezane stvari mogu dovesti do siromaštva, problema sa finansijama, konflikta na poslu, neuspjeha u poslu i zato bi trebalo da je se riješite na vrijeme. Pored toga, Feng Shui ne favorizuje ostarjelu odjeću, sa iskrzalim ivicama ili poderanim koljenima. Stručnjaci smatraju da to može nanijeti veliku štetu vašoj auri, prenosi Cosmopolitan.rs.

2.  Crna odjeća
Negativnu energiju je takođe privukla i crna odjeća. Stručnjaci kažu da tamne nijanse mogu uticati ne samo na psihu, već i na opšte fizičko stanje tijela. One privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osjećaj umora, pospanosti i anksioznosti. Naravno, nema potrebe da se potpuno odričete crne odjeće. Da biste stvorili ravnotežu, samo joj dodajte nekoliko svijetlih detalja.

3.   Animal print
Pristalice Feng Shuija vjeruju da animal print igra važnu ulogu u odjeći. Dakle, oni savjetuju odricanje stvari sa likom divljih životinja, a takođe, prema njihovom mišljenju, ovaj print može učiniti osobu napetom, agresivnom, nemirnom. Dobru auru posjeduju stvari sa biljnim i prirodnim motivima – cvijeće, lišće, koje su napravljene od prirodnih materijala.

4.  Odjeća na pruge
Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presijecaju kroz energetske zone i time narušavaju sklad u tijelu. To može rezultirati problemima različitog stepena: od manjih zastoja u poslovanju do većih gubitaka.

5.  Geometrijski oblici
Iz istog razloga pokušavamo da izbjegnemo stvari sa geometrijskim oblicima. Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini utapaju energiju u betonske okvire. Šta dobijamo kao rezultat? Slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

6.  Asimetrija
Stvari sa izraženom asimetrijom se takođe smatraju nepovoljnim, jer navodno narušavaju energetsku ravnotežu u tijelu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

7.   Previše uska odjeća
U uskoj odjeći, ne samo da se osjećate nesigurno i suzdržano, ona ima i negativan uticaj na opšte stanje čovjeka. Takve stvari zadržvaju energiju u okviru i sprječavaju je da izbije, zbog čega osoba tokom dana osjeća slabost i pospanost.

P. S. Prema Feng Shuiju, veoma je važno da kupujete odjeću kada ste dobro raspoloženi.

tuzlanski.ba

Budi najbolja verzija sebe !!!