Kućni vodič za njegu od glave do pete


S obzirom na to da trenutno nitko od nas nije u mogućnosti posjetiti svoje najdraže kozmetičare, frizere, manikere i pedikere, donosimo vam DIY vodič za njegu cijelog tijela, od lica do nožnih prstiju. Sve to kako bismo vam olakšali ovo vrijeme provedeno kod kuće. Nikad se ne zna, možda vam se nešto od toga i svidi pa postane uobičajeni dio vaše beauty rutine, a možete biti sigurne da nema prirodnijih rutina od ovih.

Kozmetički sastojci koji se nalaze u trgovinama ili online često sadrže životinjske sastojke ili su testirani na životinjama. Ne samo da velik broj popularnih vrsta kozmetike štete životinjama, već su i opasne za naše zdravlje. Mnogi beauty proizvodi i proizvodi za njegu tijela sadrže toksične sastojke. Primjerice, parabeni i ftalati vrlo su česti u proizvodima za osobnu njegu. Možete istraživati ​​i tražiti tvrtke koje su savjesne po tom pitanju, ali možete i odabrati prirodniji put ako napravite sami svoje beauty tretmane. U nastavku vam donosimo DIY vodič za njegu tijela.

DIY VODIČ ZA NJEGU CIJELOG TIJELA
DIY VODIČ ZA BOJANJE KOSE
Pomno prošarani pramenovi svjetlije nijanse oživljavaju svaku kosu zbog čega mnogi često posjećuju frizerske salone ne bi li svojoj kosi priuštili savršeno osvježenje. Iako smo donedavno svoju kosu prepuštali stručnjacima, uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova razigrane balayage pramenove sada možemo ostvariti kod kuće.
S druge strane, ako želite obojati cijelu kosu, u nastavku možete pročitati savjete uz pomoć kojih ćete to najuspješnije napraviti:

Prvo napravite patch test
Ako nikad prije niste bojale kosu kod kuće, s tom istom bojom za kosu koju ste sada odabrale, nema načina da znate hoće li vaša koža reagirati na kemikalije iz boje ili ne. Stoga uvijek morate napraviti patch test. Bolje je saznati prije, nego kasnije.

Napravite test na pramenu kose
Znamo da ste uzbuđene zbog promjena, ali trebate to napraviti ispravno. Morate provjeriti reagira li vaša trenutna boja kose pravilno na formulu, jer ako promjena nalikuje nečemu poput močvarne vode, nećete biti tako sretni.

Neka vaša linija kose ostane čista
Namažite balzam za usne uz liniju kose i bilo gdje drugdje, gdje ne želite da se boja zadrži. To će spriječiti bojanje kože, kako danima kasnije još uvijek ne bi bile pune mrlja dok čekate da izblijedi. To je jedan od najvažnijih savjeta vezano uz bojanje kose kod kuće.

Počešljajte kosu
Pazite da vam kosa ne bude sva zapetljana prije nego što počnete s bojanjem. Čak i najmanji čvor može stvoriti velike probleme.

Podijelite kosu na više dijelova
Profesionalci kosu uvijek dijele na četiri dijela. Okomito po sredini, a zatim poprijeko, od uha do uha. Prvo obojite prednje dijelove kose jer su oni najvidljiviji, pa im treba više vremena za obradu.

Ne koristite bočicu s bojom
Bočica je obično ono što dobijete u kutiji, ali nanošenje boje ravno na kosu iz bočice neće vam dati rezultat kao da ste izašle iz frizerskog salona. Umjesto toga, igrajte se frizerke i za nanošenje boje koristite zdjelicu za miješanje i četkicu za nanošenje boje.

Koristite četkicu za zube
Ako samo želite dodati obojane pramenove svojoj kosi, koristite čistu četkicu za zube ili staru (i prethodno opranu) četkicu od maskare. Potom nanesite boju tamo gdje bi vam sunce obično posvijetlilo kosu – oko lica i na vrhove kose. Tako ćete dobiti pramenove prirodnog izgleda.

Krenite od korijena
Uvijek započnite s korijenom kad cijelu glavu bojite nekom drugom bojom. Ovo područje će trebati više vremena kako bi se razvila boja. Zatim pažljivo nastavite nanositi boju prema vrhovima.

Pravilno operite kosu
Nemojte šamponirati kosu odmah nakon bojenja. Boju isprva isperite samo vodom. Kad budete šamponirale kosu, pobrinite se za to da vaš šampon ne sadrži sulfate jer oni potiču pretjerano ispiranje boje. Isprani look nije onaj koji želite ako ste se svježe obojale, zar ne?
Ako već imate iskustva s bojanjem kose, zasigurno ste se susrele i s nepoželjnim rezultatima koji nisu bili niti blizu onoga što ste vi zamislile i kako ste htjele da vam kosa izgleda. Bilo da se radi o preljevu koji traje samo nekoliko tjedana, polutrajnim bojama za kosu ili nekim drugim popularnim tehnikama bojanja kose, uvijek, a osobito ako ste kosu odlučile obojati same kod kuće, postoji šansa da će nešto poći po krivu. Ako niste zadovoljne novom bojom kose ovdje vam donosimo trikove koji će vam pomoći da na siguran način popravite greške.

NJEGA LICA
Maska za lice je nešto u čemu svi uživaju, pogotovo naša koža. Ona postoji u različitim oblicima – sheet maske, kremaste maske, maske od gline… Sad je idealno vrijeme za isprobati i DIY maske za lice. Ponekad jednostavno nemamo vremena izrađivati maske po vlastitim receptima pa nam je jednostavnije otrčati do prve drogerije i kupiti jednu takvu masku, ali sad, dok smo svi kod kuće, više nemamo isprike. Sve što je prirodno je uvijek bolje, stoga zaista ne bi bilo loše iskoristiti sve one prirodne sastojke iz svoje kuhinje kako biste smiješali vitaminsku bombu za svoje lice. Koža će vam biti zahvalna.
Uz to, kako bi koža vašeg lica bila što ljepša, možete isprobati i jednostavni domaći piling za lice. Piling je savršen za postizanje sjajnije i mekanije kože lica, a možete ga isprobati i ako ste novi u DIY njezi kože. Cilj bilo kojeg pilinga je nježno skidanje mrtvih stanica s površine kože bez uništavanja zdrave kože. Lice vas pritom ne smije peći i ne smije se crveniti, to znači da ste previše agresivni prema koži. Budite strpljivi i dosljedni u režimu njege kože kako biste postigli najbolje dugoročne rezultate.

Nakon što ste obavili kvalitetnu njegu kože lica, hidratizirajte ga i pustite da diše. Savršena je prilika za pustiti kožu da se odmori od make up-a, primera i svih drugih stvari koje inače prije izlaska iz stana na nju nanosite. Nenošenje šminke tijekom određenog vremena može učiniti čuda za kožu i vaše stanje uma.

BEAUTY TRIK ZA GUSTE I LIJEPO OBLIKOVANE OBRVE
Obrve su često podcijenjene i mnoge žene na njih često zaborave usprkos tome što one uokviruju naše lice i daju mu karakter. Rijetke su one sretnice koje imaju prirodno guste obrve, ali srećom postoji jedan trik za postizanje gustih obrva kod kuće, bez pomoći kozmetičarke ili vizažistice.
Donosimo vam i savjete stručnjaka za to kako možete samostalno oblikovati svoje obrve kod kuće. Da biste postigle puni potencijal svojih obrva, prvo ih pustite da rastu šest do osam tjedana. Što duže ih pustite na miru, imat ćete bolji uvid u svoj prirodni oblik. Nakon toga pronađite početak svojih obrva tako da olovku okomito prislonite na sredinu svake nosnice i pratite liniju do obrve. To mjesto označite. Potom olovku okrenite prema vanjskoj strani svoje šarenice da biste pronašle svoj luk i ponovo označite. Kad olovku pomaknete uz vanjski rub oka otkrit ćete i gdje vam obrva treba završiti. Nakon toga počešljajte obrve prema gore i skratite vrhove onih vrlo dugačkih dlaka. Pažljivo režite jednu po jednu dlačicu.

Kako biste se pripremile za čupanje, nježno umasirajte izdašnu količinu vašeg omiljenog ulja za lice na kost obrva. Tako ćete podmazati kožu i folikulu dlake te spriječiti lomljenje dlačica i umanjiti osjetljivost kože na čupanje. Preskočite vrući vosak i držite se pincete i ove mantre: Manje je više! Da bi čupanje bilo najbezbolnije čupajte dlake u pravcu njihovog rasta, a pritom zategnite kožu. Uvijek to radite na prirodnoj dnevnoj svjetlosti i ne koristite povećalo. Da biste spriječile pretjerivanje, s vremena na vrijeme se odmaknite od ogledala kako biste dobile bolju perspektivu.

OVAKO SAME MOŽETE NAPRAVITI SAVRŠENU MANIKURU
Postoji nešto u vezi s prekrasnom manikurom koja izgleda i daje vam osjećaj elegancije, ali nažalost manikerke su zatvorile svoja vrata do daljnjega. Možda ste dobre u lakiranju noktiju, ali kada je u pitanju čitava manikura, rašpanje, njega, poliranje i sve ostalo, onda ste već izvan svoje zone komfora.

Kako bi vaši nokti bili što duži i čvršći uz samo nekoliko sastojaka ih možete održavati upravo takvima. Također, postoje i određeni koraci koje možete poduzeti kako bi spriječili uobičajene probleme poput pucanja i listanja noktiju. Potrebno je samo malo truda i strpljenja kako bi uveli nove korake njege u svoju rutinu i ostali dosljedni sve dok ne primijetite poboljšanje.
Ako ste inače obožavateljica trajnog laka, sad se sigurno pitate kako ćete izaći na kraj sa svojim noktima. Društvene mreže su prepune fotografija izrasta, popucalih i predugih noktiju te komentara njihovih uzrujanih vlasnica. Srećom, postoji rješenje i za taj problem. Trebat će vam samo nekoliko alata.

KUĆNA PEDIKURA JE NEŠTO ŠTO ĆE VAS DUGO VESELITI
Često zaboravimo izdvojiti nekoliko minuta kako bismo se odmorili i opustili svoje tijelo i stopala. Sad kad ne moramo biti toliko na nogama, bilo bi im se lijepo malo posvetiti. Pitate se kako napraviti pedikuru u udobnosti svog doma? Pogledajte na linku. Postupak je vrlo jednostavan, a sve što vam treba za DIY pedikuru sigurno već imate kod kuće.

Nakon što ste pravilno skinule trajni lak i obavile njegu noktiju na rukama i nogama dobro će vam doći kvalitetan lak za nokte. Brojni kozmetički brendovi dodatno su poradili na formulama svojih lakova za nokte te kreirali posebne linije s ‘gel efektom’. Riječ je o lakovima za nokte koji imaju efekt gel manikure kao da ste izašli iz kozmetičkog salona. Uz njihovu pomoć moći ćete kod kuće odraditi tretman poput prave profesionalke.

DIY VODIČ ZA DEPILACIJU
Osiguravanje dovoljno vremena, adekvatnih alata i pravilna priprema su neophodni za pravilno izvođenje depilacije kod kuće. Prva stvar koju ne želite raditi je požurivati taj proces. Uzmite si vremena, pobrinite se da imate sav potreban alat i pripremite svoju kožu. Čišćenje i piling mogu vam pomoći u pripremi. Takav tretman dat će vam najbolje rezultate. Ako vam je potreban piling kože, napravite ga barem 24 sata ranije. Na dan depilacije očistite kožu mirisnim, nemasnim proizvodom po izboru, a za sam tretman pazite da je koža skroz suha.
Osim klasičnih traka s voskom iz drogerije, možete se depilirati i homemade šećernom pastom. Depilacija šećernom pastom je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a ujedno se smatra i najučinkovitijom i najbezbolnijom metodom. Prirodna je, antibakterijska, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, šećer, med i limun te hladan način upotrebe idealni su za osobe osjetljive kože kao što su trudnice, osobe s proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože s ekcemima i psorijazom. Može se koristiti na svim područjima zahvaćenim neželjenim dlačicama, na svim tipovima kože i kod svih vrsta dlaka.

RECEPT ZA ŠEĆERNU PASTU:
Sastojci:
1,5 kg šećera
75 ml limunovog soka ili octa
75 ml vode
termometar za kuhanje, ako ga imate
staklena posuda za pohranjivanje

Postupak izrade šećerne paste:
Na dno posude stavite šećer. Ulijte tekuće sastojke i pritom pazite da pokrijete sav šećer. Stavite posudu na srednje jaku vatru. Ako bude previsoka temperatura ovi sastojci će vrlo brzo izgorjeti. Kako biste izbjegle kristalizaciju, nemojte previše miješati. Samo lagano umiješate sastojke kako bi se stopili i nećete imati problema. Pazite na svoj lonac jer bi inače sve moglo prokuhati i izgorjeti dok vi ležerno provjeravate svoj Instagram news feed. Pričekajte da smjesa promijeni boju u toplu boju meda, ne previše tamnu. Tada ju maknite s vatre, a ako imate kuhinjski termometar, zagrijte smjesu na 115 °C i tada ju maknite s vatre.

Ako želite odmah krenuti s depilacijom, obavezno pričekajte da se vaša pasta dovoljno ohladi prije korištenja. Tada umočite prst u vodu i razmažite ju po prstima i dlanovima kako bi vam ruke bile vlažne, ali ne mokre. Izvadite malo paste iz posude i gnječite ju tako da ju istežete među prstima poput karamele – smjesa bi se trebala moći rastegnuti, saviti, pa ponovno rastegnuti i saviti. Ako vam smjesa bude poput sirupa u rukama, to znači da ste stavile previše vode. Tada smjesu možete vratiti malo na vatru dok ne zakipi, na otprilike minutu. Znat ćete da je pasta spremna za upotrebu kad postane neprozirna i meka. Uvaljajte ju u kuglu i spremna je za depilaciju.

Alternativa za glatke noge, i to dugotrajno glatke su IPL uređaji za odstranjivanje dlačica. Većina žena koja ih je isprobala slaže se u tome da je riječ o zbilja odličnoj investiciji i beauty gadgetu kojeg nećete htjeti ispuštati iz ruku.
journal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO