Trik Cindy Crawford s mineralnom vodom i mlijekom za mladoliku kožu


Cindy Crawford slavi 54. rođendan ali i dalje zapanjuje svojim izgledom. Sudeći prema njezinim posljednjim fotografijama gotovo je nevjerojatno da je ovaj bivši supermodel već dobro zakoračio u šesto desetljeće života. Mnogi se pitaju u čemu je njezina tajna te što ju to čini tako mlađahnom.

Jedan od razloga što još uvijek izgleda tako dobro krije se u tome što je svoju beauty rutinu prilagodila svojim godinama. Danas nosi manje šminke nego ikada i svoju je pažnju usmjerila na njegu kože. Ljubav prema dekorativnoj, zamijenila je ljubavlju prema preparativnoj kozmetici. "Rekla bih da je to najveća evolucija za mene. To je sve nekako došlo intuitivno s godinama" - otkrila je u intervjuu za Vogue i dodala kako ključ svog izgleda vidi u održavanju unutarnjeg mira: "Mislim je najvažnije ako se brinete o svom tijelu i umu, vašim odnosima i imate prijateljice s kojima se možete smijati i podijeliti sve s njima".

Briga za kožu, prema Cindy, znači obavezno čišćenje ujutro i navečer, toniranje i nanošenje kvalitetne kreme, a dnevna hidratantna krema također bi trebala uključivati ​​i visoku razinu SPF-a. Cindy napominje kako u tu rutinu možeš dodati i serum ako imaš specifične probleme s kožom, kao što su hoperpigmentacije ili vidljive pore. Kada je koža u dobrom stanju možeš preskočiti tešku šminku i pustiti je da zablista u punom sjaju. Ona preferira prirodan izgled u kojem oči lagano naglašava s malo maskare, a obrve tamnom olovkom. Povremeno nosi i ruž, a preferira svjetlije nijanse. Također, svoj dobar izgled duguje i pravilnoj prehrani te vježbanju tri puta tjedno.

Cindy je smatra da je važno da žene nauče kako pokazati svoje 'osnovno lice', a postizanje prirodnog izgleda je inspiriralo i ime njezine linije šminke - Cindy Crawford's Basic Face - sa Soniom Kashuk. "Želite imati svoju jednostavnu rutinu za koju znate da ćete se osjećati dobro, u slučaju da naiđete na nekoga s kojim ste nekada išli u srednju školu", duhovito je napomenula za Vouge. Također, Cindy posjeduje i vlastitu liniju preparativnih proizvoda za njegu kože protiv starenja nazvanu Meaningful Beauty.

No, Cindy ima i jedan neobičan ritual pomoću kojeg održava mladolikost lica, a preuzela ga je ni manje ni više nego od Kleopatre. Legenda kaže da je egipatska kraljica, koju su svojedobno nazivali najljepšom ženom svijeta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mlijeka. Cindy ne preferira kupke već svoje lice povremeno prska mješavinom mlijeka i mineralne vode. Ona smatra kako mliječna kiselina iz mlijeka pomaže u ljuštenju mrtve i suhe kože te trenutačno hidratizira i posvjetljuje kožu. Pripremljeni piling je vrlo nježan te kožu čini svježom. O dobrobiti ovog pomalo neobičnog rituala ljepote i ljekovitosti mlijeka  svjedoče brojni članci nastali na tu temu u renomiranim medicinskim časopisima. Moramo priznati da Cindy uistinu izgleda sjajno pa bi ovaj trik valjalo isprobati!
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...