Koronavirus: Liječnici kažu da je najvažnije prati ruke, evo kako ćeš to učiniti na najsigurniji način


hand_washing-coronavirus-washing_hands
Stručnjaci ne znaju u potpunosti kako se širi najnovija vrsta koronavirusa, ali na temelju drugih virusa vjeruje se da se širi kapljičnim putem. Dakle, ako dodirneš površinu na koju su kapljice sletjele, imat ćeš virus na rukama - prilično doslovno.

 I pranje ruku, ili u najmanju ruku uporaba sredstva dezinfekciju ako sapun i voda nisu dostupni, ključno je za uklanjanje tih neprijateljskih klica.

I bez koronavirusa važno je pravilno oprati ruke - za svakodnevni život. Public Health England (PHE) ranije je upozoravao da je fekalno zagađenje, koje može prouzrokovati gastrointestinalne infekcije, pronađeno na raznim površinama, uključujući novčanice, kuhinjske slavine i mobilne telefone.

Trebala bi oprati ruke nakon odlaska u toalet ili promjena pelena, prije pripreme i jedenja hrane, rukovanja sirovim mesom, dodirivanja životinja i korištenja javnog prijevoza.

Dakle, kako pravilno prati ruke?
 Da to je umjetnost. Iz NHS-a kažu da bismo trebali oprati ruke toplom vodom i sapunom onoliko vremena koliko je potrebno da otpjevamo pjesmu „Sretan rođendan“, dva puta. Za to ti treba oko 20 sekundi.

Prvo namoči ruke toplom vodom, a zatim nanesi dovoljno sapuna da pokrije cijelu površinu ruku (tri pumpanja trebala bi biti dovoljna).

Zatim brzo trljaj ruke pazeći da čistiš stražnju stranu svake ruke dlanom druge ruke i obrati pažnju na sapun između prstiju.

Istrljaj dlanove i ponovno ih očisti među prstima. Obavezno očisti i svaki palac.

Zatim trljaj vrhove prstiju na dlanove, gotovo kao da lagano grebeš svaki dlan drugom rukom – pa isperi.

Potpuno posuši ruke. Ako si koristila papirnati ručnik, onda ručnikom zatvori slavinu (ako nije automatska) i baci ručnik u kantu.

I na kraju, pazi da koristiš kremu za ruke barem jednom dnevno - po mogućnosti čak i više ako se boriš sa suhom kožom.
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!